Podpowiem tak : na szczycie jesteśmy już powyżej 1000-metrów, a więc to nie może być Żuków
Wersja do druku
Podpowiem tak : na szczycie jesteśmy już powyżej 1000-metrów, a więc to nie może być Żuków
Połonina Wetlińska
No tak, Marcina ciężko wyprowadzić w maliny nawet zmieniając kąt patrzenia. Te jałowce są mocno charakterystyczne na zboczu Wetlińskiej.
Teraz pora na coś łatwego:
Jak łatwe to na pewno Smerek
Polonina Carynska.
Proste bedzie, ale nie moglem sie powstrzymac ;) Pete
San może to jest ?
Ech, pytanie postawiles tak, ze odpowiadajac na nie bardzo podpowiadam. Nie, to nie jest San. Fajnie by bylo w rozwiazaniu napisac jakie to miejsce ;) Nie tylko rzeczke ;)
Progi na Hoczewce?
nie, tez nie. Na lewym brzegu onegdaj co lato myli swe menazki hacerze......
P.
No to strzelam dalej, bo pojęcia nie mam: na Solince (koło Polanek).
Strzelam, że Osława, mnie więcej koło Duszatyna.
Tak mi się kojarzy z miejscem, gdzie na RIMB-ie przechodziliśmy w bród przez rzekę.
B.
A zatem jest to bardzo charakterystyczne miejsce w Bieszczadach;-).
niestety, poki co nie padla prawidlowa odpowiedz. Jako dodatkowa podpowiedz dodam ze zdjecie jest zrobione z mostu.
mi to wygląda na Bukowiec / Solinka
tak, zgadza sie. ZHP horagwi zachodniopomorskiejW tle widoczna jest gora Monaster/Monastyr gorujaca nad Terka.
P.
He, he - ze sto razy mostem jechałem i ślepy byłem :)
może ja więcej przejeżdżałem po tym moście :wink:....
Teraz popatrzmy dalej, szerzej i wyżej:
Z tego samego miejsca inny widoczek:
To może... yyyy, eee, aaa, kole Krywki?
Chryszczata?
Jeszcze mam dwie podpowiedzi.
Pierwsza - tamte zdjęcia zrobiłem z tego najwyższego, połogiego grzbietu:
Myślałem, że zagadki nie będą zbyt trudne, przecież takich miejsc w Bieszczadach (chodzi mi o te łąki zbiegające w dolinę) zbyt wiele nie ma, a tu taka cisza. Może trzeba ustanowić jakąś nagrodę, bo tak za darmo to się nikomu już nie chce zgadywać? Ok, w sobotę wieczorem zapraszam zwycięzcę na piwo do UG :mrgreen:
I jako kolejną podpowiedź dam jeszcze inny, dość charakterystyczny widoczek z tego samego miejsca:
No cóż...nikt nie podejmuje rzuconej rękawicy...sam nawarzyłem, sam dam odpowiedź: wszystkie łąki na pierwszym planie opadają ku potokowi Ruchlin, zdjęcia zrobione z Bani (oczywiście oprócz czwartego), co wybitniejsze widoczne szczyty: Chryszczata, Gabry Wierch, Markowska, Patrola.
Bazyl
tak właśnie myślałem, ale bałem się że że popełnię błędaCytat:
wybitniejsze widoczne szczyty: Chryszczata,
Kińczyk Bukowski z ... Halicza?
Radku, gratuluje! Kińczyk, choć nie z Halicza a z tego szczytu, co na nim taki duży, metalowy krzyż stoi, i niedługo, jednego dnia, kolejne setki (może nawet tysiące) "turystów" ruszą ławą, zadeptując wszystko naokoło, zdobywać go w celu dopełnienia corocznego rytuału.
Nawet nie będę się wygłupiał i nie napisze, że z ... bo twoja (p)odpowiedz jest bardziej wymowna, niż sama nazwa góry obowiązkowej w grafiku każdego weekendowego turysty.
Pozdrawiam!
To teraz inne znane szczyty:
Zdjęcie zrobione z terenu BdPN, na którym znajdują się też widoczne szczyty. Ten po lewej i ten po prawej mają ponad 1200 metrów wysokości.