okolice P.Legionów?
Wersja do druku
okolice P.Legionów?
Doboszanka gdzieś z okolic przełęczy pomiędzy dolinami Doużyńca i Hnilicy (tak sie mi wydaje ;) ).
Brawo Przemek.
Dokładnie znad Bukowela, w stronę tej przełęczy. Tego widoku już nie ma, rozorali dokumentnie, a mnie się spodobało to przechylone drzewo.
Zadajesz.
To tradycyjne: co widać? :)
Czy to jest może urwisko Michajlecula?
NIe. To nie Michajłek. To nie ta grupa górska.
A czy to moze Czarnohora? Albo Rodniańskie?
plecy Howerli i widok na źródła Prutu oraz kocioł Zaroślacki?
no to... stoki Dancerza? :)
Nie. Jeszcze bardziej na południowy-wschód.
OK. To jeszcze podpowiedź. Ten lekko zchmurzony wierzchołek po prawej to dwutysięcznik.
Może Rebra
Blisko. Ten na zdjęciu jest bodajże drugi pod względem wysokości w Czarnohorze. :-)
No to wypada, że Brebenieskul
Dobrze wypada. :-) Widok na Kizie Ułohy i Brebenieskuł z zejścia z ramienia Kiedrowaty-Pohoriłka
Chyba tu będzie lepiej? Ale to wcale nie była łatwa decyzja...
http://www.bmiller.pl/forum/2010/panorama_mala1.jpg
Wtajemniczonych proszę o pomoc w weryfikowaniu odpowiedzi :-)
PS. Tak, to to samo zdjęcie co w moim wątku.
A jak brzmi pytanie bo zupełnie nie wiem co powiedzieć ? ;)
Masyw Ostrej Hory i Lutańskiej Holicy (i jeszcze Pikuja na lewo od Ostrej Hory widać zdaje się). Zdjęcie z Kraszyna (Krasiji) chyba zdjęte. ;) Ale nie wiem czy o to chodzi. :)
Też bym ten widoczek obstawiał, co Przemek.
W tym wątku chyba zawsze jest to samo pytanie: co widać i skąd? Ale skoro trzeba to za każdym razem powtarzać to będę powtarzał :wink:
Zarówno cel jak i źródło odgadnięte prawidłowo.
http://img717.imageshack.us/img717/9003/cos1d.jpg
Skąd widać to mówię-Magura Żydowska, ale CO widać to potrzebuję Waszej pomocy. Obstawialiśmy Grofę. Czy dobrze?
A może Kancz i Popadia za nim.
No własnie a Grofa by nie była z Popadią widoczna?
Wg. mnie to Piskonia (w środku). Z lewej widać ramię Kamionki. A pomiędzy może być grupa Busztuła. A całkiem po prawej to może jest Strimba. To jest to samo co na zdjęciu z sąsiedniego tematu "Borżawa". Wskazywałoby to kierunek bardziej na pd niż Grofa czy Popadia.
Na tym zdjeciu z relacji Krysi widać kierunek: http://img697.imageshack.us/img697/9614/153tn.jpg :-)
o tak tamten, kierunek, to własciwie było na wschód...prawie tam wschodziło słonko rano, może trochę z lewej patrząc na tę fotkę.
Wrzucę sobie zagadkę.
W jakich to górach były robione te zdjęcia poniżej?
Czyżby w Gorganach?
To by było za proste. ;-)
To taka podpowiedź. Taką górę stamtąd widać. :smile:
Coś nikt nie próbuje odgadywać.
To jeszcze zapodam zdjęcie z widokiem na te góry, o które mi chodzi. Ostatni plan. :-)
Myślę, że to coś z górek pomiędzy Worochtą, a Żabiem. Podobne gołoborza po lasach tam widziałem.
Tak. Zgadza się. To Karpaty (Beskidy) Pokucko-Bukowińskie, czy też Beskidy Pokuckie. Trzy pierwsze zdjęcia robione pomiędzy Czarnym Groniem, a Kamienistym (na wschód od Białej Kobyły niej więcej, po drugiej stronie dol. Bereźnicy). Na pierwszym widać Kamienisty. Na drugim dol. Bereźnicy. Trzecie to Pop Iwan i Smotrec nad Hrybkową. A czwarte to widok znad Dzembroni, z podejścia na Smotrec na okolice Białej Kobyły.
@ Dziabka
Te Gorgany były blisko ;)
Codziennie się przymierzałam do tej zagadki, umysł wytężałam i ten... Codziennie za mało czasu :)
A Gorgany to ja widzę wszędzie :)))
Hmm
Połonina Równa, Holica i Ostra Hora?