1 załącznik(ów)
Odp: Znasz Bieszczady? Detale
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Pewnie w jakimś dzikim saloonie :)
przejrzałam w myślach wszystkie znane mi dzikie saloony - nigdzie nie ma zakazu plucia na podłogę! czyli prawdziwie dzikie saloony te są :twisted:
Cytat:
Zamieszczone przez
mavo
W XV wiecznym kościele z Ryczowa który aktualnie stoi w skansenie w Wygiełzowie koło Chrzanowa.
taka tabliczka może tam jest (nie wiem,nie byłam) ale na pewno nie ta. :wink: ta jest w Bieszczadach.
ta tabliczka jest bardzo istotnym detalem, który może pomóc zlokalizować miejsce. Gdzie może być tak, że aż chce się splunąć i w dodatku jest to ogólnie wiadome, że chce się splunąć? Jest tak wiadome i oczywiste, że w konsekwencji zostaje wyznaczone miejsce do spluwania. :wink:
1 załącznik(ów)
dobra, dołożę coś do układanki - dla ułatwienia dodam, że nie jest to spluwaczka :mrgreen:
4 załącznik(ów)
Tak. To młyn :)
Ciekawe miejsce, z ciekawą historią opowiadaną z pasją przez Pana Przewodnika. To nie jest w żadnym wypadku reklama ale polecam. Muzeum Młynarstwa i Wsi w Ustrzykach Dolnych.
Gdzie to jest?
Dla malkontentów: jest to w Bieszczadach.
Może ktoś zna historię tego krzyża?
Dla mnie to "krzyż ekumeniczny", lub "krzyż Eliadego"... ;)
Z tego miejsca rozciąga się jedna z najpiękniejszych panoramek w Bieszczadach. Daty pod tym krzyżem nie znajdziecie, ale kiedy trafiłem tam pierwszy raz była 1998).
6 załącznik(ów)
coś mi nie poszło za pierwszym razem...
wow to jest świetne, zgadujcie zgadujcie bo ja nie mam bladego pojęcia ale chcę to zobaczyć na żywo :)
Jeśli od Piniaszkowego wypuścicie prostą linie do krzyżówki w Uchercach Mineralnych to miejsce to będzie znajdowało się gdzieś na tej linii.
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin
Jeśli od Piniaszkowego wypuścicie prostą linie do krzyżówki w Uchercach Mineralnych to miejsce to będzie znajdowało się gdzieś na tej linii.
He, he - to je dobre :) Mimo wszystko strzelam i obstawiam, że na połowie odcinka tej linii, która jest bliżej Uherców, jeśli chodzi o te Uherce, co leżą gdzieś na linii pomiędzy Górnym Końcem Krościenka a wsią Tokarnia.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
He, he - to je dobre :) Mimo wszystko strzelam i obstawiam, że na połowie odcinka tej linii, która jest bliżej Uherców, jeśli chodzi o te Uherce, co leżą gdzieś na linii pomiędzy Górnym Końcem Krościenka a wsią Tokarnia.
widzę że różne mapy pokazują różne dziwne rzeczy... ja korzystałem z mapy ściennej Bieszczady i Góry Sanocko Turczańskie 1:65000 Expressmap która zgodna jest z GPS i nie ma na tej linii tych miejscowości :razz:
Dodaje widok :-) teraz posypią się zgadywanki