Odp: Renowacja cmentarzy (wspólna akcja)
Mam prośbę do Modów. Wyodrębnijcie proszę ten wątek związany z Sądem nad Judaszem. Podpis pod zdjęciem jest tak tendencyjny, że aż razi.
Nie mamy tu doczynienia z ekscesem na tle narodowościowym lecz z kultywacją starego obrzędu związanego z Wielką Nocą.
Ludzie sobie co nieco uproscili ,Judasz dluzej sie pisze niz Jude i wiadomo o co chodzi :-) wiec po co sie meczyc
no ale co to ma wspólnego z cmentarzem w Baligrodzie? Proponuję tym postem zakończyć ten OT
Witam,
Czy ktoś wie, czy w tym roku ruszy akcja Baligród 2008?
Kto zajmował się tym w zeszłym roku, czyw tym roku również ruszy akcja renowacji cemantarza żydowskiego w Baligrodzie?
Malo się zajmował. Pisz do niego.
w niedzielę następną (29 VI) zaczyna cd remontu
Cytat:
Zamieszczone przez
demq
w niedzielę następną (29 VI) zaczyna cd remontu
A kiedy się mniej więcej kończy? i jakie są plany w tym roku:?:
Przed chwilą rozmawiałam z Szymonem. W tym roku będzie ekipa z Magurycza. 17 fachowców zajmie się oczyszczaniem, konserwowaniem itd. kirkutu. Mają zakończyć całkowicie pracę. Pozostanie tylko kwestia ogrodzenia ale tym ma zająć się już gmina.
Pojawił się pewien problem. Nie mają dofinansowania. Z własnych pieniędzy uskładali 1200 zł. To zbyt mało aby wystarczyło na jedzenie dla wszystkich. Stąd prośba. Za chwilę Magurycz poda mi nr konta, a ja wrzucę tu na tę stronę. Mam pewne niezrealizowane zobowiązania z ub roku w stosunku do Malo i kirkutu. Mimo iż nie mam zbyt dużo gotówki postaram się im pomóc. O to samo prosze innych Forumowiczów. Wpłata nawet małej kwoty rzędu 20-50 zł pomnożona przez ilośc darczyńców pozwoli im skończyć prace.
I jak z tym numerem konta?