Odp: Miesięcznik "Bieszczady"
Wg mnie, z miesięcznika w niektórych numerach wieje brakiem tematów. Samo wydawnictwo na wielki plus ale powinno zmienić formułę. Kwartalnik, co najwyżej dwumiesięcznik, a będzie się go łatwiej wydawało i efekt będzie lepszy.
Pozdrawiam Redakcję i czekam na następny numer ;)
W najnowszym numerze albo ktoś mocno przerobił zdjęcie na okładce albo
drukarnia nie stanęła na wysokości zadania - myślę, że autor zdjęcia zgrzyta zębami, bo wiem jak pilnował tego w przypadku albumu "Bieszczady z nieba".
Nie wiecie gdzie można kupić archiwalne numery? w redakcji tylko 1,2 i 3 mozna zamowic;/
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacoslaw
Nie wiecie gdzie można kupić archiwalne numery? w redakcji tylko 1,2 i 3 mozna zamowic;/
No właśnie mam ten sam problem. Jestem zainteresowany numerem 4 i 5. Może ktoś mógłby odsprzedać? Z góry dzięki za info.
Ja również sie dołączam do tego pytania czy istnieje gdziekolwiek możliwość zakupienia numerów archiwalnych. Osobiście mnie interesuje nr 4 i 6.
Nie wiem gdzie można kupić archiwalne numery bo też poszukuję ale mam skany tych numerów i mogę podesłać. Zainteresowanych proszę o kontakt na PW.
W najnowszym numerze 3 bardzo fajne artykuły: o tartaku w Krywem, o walkach toczonych w Bieszczadach (w szczególności na Chryszczatej) podczas I WŚ, i artykuł Szymona o Beniowej - więcej takich!
W kolejnym numerze będzie tak o Baligrodzie:
Tu spoczywa człowiek pobożny i bogobojny. Zwyciężyli aniołowie śmiertelników i pochwycony został Aharon, świętym zwany będzie. Oto nasz nauczyciel wspaniały i wybitny, pobożny pan Aharon, syn pana Israela bł. pamięci, który zmarł szóstego dnia tygodnia, 5 Cheszwan 492 r wg skróconej rachuby. Niech jego dusza związana będzie w węzeł życia. [3 XI 1731]
Tłumaczenie z hebrajskiego Wojciech Tworek.
Zapraszam do lektury.
Szymonie, piękna inskrypcja. Teraz takich nie piszą, :)
Może dysponujesz jeszcze jakimiś tłumaczeniami?
Może z innych cmentarzy?
Może w innym wątku?
Serdecznie pozdrawiam
Długi