Taaa...jest ich ze dwadzieścia, z czego dwa na zdjęciu, więc 10% szans na trafienie. Za trudne te moje zagadki :(
Wersja do druku
Wetlińska i Smerek?
Zdjęcie zrobione z BdPN... ta sama miejscowość co zagadka powyżej ;-)... odpowiedzi wysyłać na PW (a po co inni mają wiedzieć...? ;-) )... za trzy dni ogłoszę zwycięzców.
Gratulacje... zagadka rozwiązana :-) (nie wszyscy mają prawidłowe mapy...)
Na jakiej górze stoi ta ambona i co z niej widać?
To jakaś zmyła. Nie rozpędziłeś się Marcinie za daleko ?
nie... ja chodzę wolno po górach ;)
Widok ten znany jest wszystkim stałym bywalcom Bieszczadów Zachodnich. Tylko ambona jest zbudowana we wrześniu tego roku... chodzi o to że nikt już nie chodzi na tą polankę bo nie ma po co...
bardzo ciepło, ale Bukowego na tym zdjęciu nie widać... ale za to na tym.. widać... czyli ta sama polana, ale kryształowa kula leży kilkanaście metrów dalej od ambony.Cytat:
Jeśli Grandysowa, to widać od Halicza po Bukowe.
No to teraz troszkę więcej śniegu (prawdziwego:)):
Kalnica?
krywe
W nagrodę taki popularny widoczek, na którym się prezentują?:
Mam jeszcze troszkę szerszy widoczek i myślę, że ostatnia góra po lewej znacznie ułatwi odgadnięcie pozostałych:
Na zdjęciu widać mniej więcej to samo co na wyżej zamieszczonych przez Marcina + Trumna. Widok z północnych stron, z szybowiska w Bezmiechowej.
Zima zawitała na (?):
Czy to z Rozsypańca?
Znów żeś przyzumował tak, że ja nawet sobie nie zdaję sprawy, że taki widoczek w ogóle można mieć :wink:
He, he, razem się na ten widoczek gapiliśmy - ja go tylko troszkę przybliżyłem :)
No to ja już wiem, nawet jak jedno ze swoich zdjęć powiększyłem 100tys. razy to zobaczyłem to samo. Niech Cię pokręci z tym Twoim zumem! Dobrze choć, żem Fujijamę poznał :wink:
EDIT: ja to widziałem tak:
http://www.bmiller.pl/forum/2011/zagadka_fujijama.jpg
A ja patrzyłem troszkę bardziej w lewo :) :
Tak jakby Tarnica :) ale skąd zrobiona ? Starostyna ?
Ech ! Koniec roku i zaczyna się czas tegorocznych wspomnień ?
Pięknie było :-):-)
Pięknie pewnie było ale też piękne ujęcia !
Było cudnie!
Nasze Bieszczady prezentowały się wspaniale, od Rawek:
Załącznik 27198
przez Wetlińską:
Załącznik 27199
Caryńską:
Załącznik 27200
Szeroki Wierch, Tarnicę, Krzemień,
aż po Halicz i Słonia:
Załącznik 27201
A to tylko kropla w widocznym wtedy morzu szczytów!
Kurcze, plecak wyskoczył z pawlacza i słyszę jak trepy przytupują w szafce niecierpliwie! A tu jeszcze tydzień trzeba wytrzymać :)
Pięknie ! Kilka razy byłem po tej "drugiej" stronie ale takich widoków niestety nie dane było mi podziwiać...
No to może coś prostego przed świętami:
http://img155.imageshack.us/img155/8555/15980295.jpg
Pozdrowienia !
Machoney
Kiedyś się tą stromizną wspinałem, ale wtedy park był malutki.
Na tego "cycka" szlak nie prowadzi... ale każdy go zna :)
Mam powiedzieć czyj to cycek czy skąd zrobione? Bo czyj to rzecz (raczej) oczywista. A skąd... pewnie z Działu.
No dokładnie Bartku... z Działu... :)
Taki tam widoczek..
Nikt nie odpoczywał po drodze ze Smolnika do Cisnej?
Pozdrawiam