Odp: Co to rośnie w tych Bieszczadach ?
Wiesz Migawka! Na grzybach to ja się całkiem nie znam. Tyle co popatrzę na obrazki. Koralówka (gałęziak) to taki jest patyczasty, a ten mój to taki trochę jak rozdeptany, jakoś mi nie pasuje, nie wiem bez przekonania...
Mógłby się ten Viwaldi odezwać!
Cytat:
Zamieszczone przez
maciej_ka
?Ten mój to taki trochę jak rozdeptany, jakoś mi nie pasuje, nie wiem bez przekonania...
Mógłby się ten Viwaldi odezwać!
Cóż tu głos zabierać skoro tego osobnika nie poznaję. Ten Twój faktycznie rozdeptany:|, wygląda tak jak by z niego powietrze zeszło. Gdzieś go już widziałem, niestety skleroza:cry:.
Cytat:
Zamieszczone przez
Viwaldi68
Cóż tu głos zabierać skoro tego osobnika nie poznaję. Ten Twój faktycznie rozdeptany:|, wygląda tak jak by z niego powietrze zeszło. Gdzieś go już widziałem, niestety skleroza:cry:.
Oj, Maciej_ko! Teraz zauważyłam Twoje łezki ;-) Pal sześć ten grzyb! Przecież się na nim nie wyłożymy. Wrzuć jakąs łatwiejszą zagadkę (dla mnie i tak na pewno baaaardzo trudną). Serdecznie pozdrawy :-)
Pal licho tego grzyba! tylko mam takie przeczucie, że on może być rzadki i ciekawy. Te grzyby nie dają mi spokoju, jest ich tak dużo i są takie piękne a ja ich zupełnie nie rozpoznaję , masakra:oops:. Muszę to kiedyś nadrobić!
2 załącznik(ów)
Już coś wklejam, letniojesienne, łatwiejsze i trudniejsze - co to za drzewo?
Wiem, jak to jest, gdy coś nie daje nam spokoju :-) Mam trochę zdjęć z grzybami, bo tylko w tej formie je "zbieram" i za wyjątkiem muchomora "klasycznego", purchawki, opieniek - czarna magia! Też muszę je zidentyfikować. A czy 1 fotka przedstawia ostrożeń warzywny?
Brawo Migawka! Bierz się za trudniejsze:-P
No i Marcin był pierwszy, ten to tylko okiem rzuci i po sprawie:-P. A my szukamy, wertujemy, oglądamy, porównujemy i jeszcze są wątpliwości.
Choć ten wiąz był pewny. Szypułkowy ma pień często pokryty pędami odroślowymi i zwykle rozszerzony u dołu, z charakterystycznymi przyporami tj. deskowatymi korzeniami, które są przystosowaniem do życia na podmokłych siedliskach.
1 załącznik(ów)