Odp: Co to rośnie w tych Bieszczadach ?
Tak też myślałam, ale nie zdążyłam tego powiedzieć Viwaldiemu bowiem niezwykle wciągnął mnie tekst o współczesnej kobiecie:)
Marcinie Twoja podpowiedź spowodowała, ze miast włączyć szare komórki zaczęłam intensywnie kombinować przeszukując wątki nasze rozmaite. Co i tak sporo czasu zajęło. Po owych poszukiwaniach doszłam do wniosku, że może chodzić o ostrożeń siwy, choć nie do końca mi on pasuje. Natomiast po analizie wzrokowej stawiam na chaber miękkowłosy (choć nigdy nie widziałam owocujacego).
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin Scelina
Nie jest to żaden ze starców.
Przymiotno ostre?
Cytat:
Zamieszczone przez
maciej_ka
Tak też myślałam, ale nie zdążyłam tego powiedzieć Viwaldiemu bowiem niezwykle wciągnął mnie tekst o współczesnej kobiecie:)
Marcinie Twoja podpowiedź spowodowała, ze miast włączyć szare komórki zaczęłam intensywnie kombinować przeszukując wątki nasze rozmaite. Co i tak sporo czasu zajęło. Po owych poszukiwaniach doszłam do wniosku, że może chodzić o ostrożeń siwy, choć nie do końca mi on pasuje. Natomiast po analizie wzrokowej stawiam na chaber miękkowłosy (choć nigdy nie widziałam owocujacego).
w całkowicie błędnym kierunku poszłaś Maciej_ko ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Viwaldi68
Przymiotno ostre?
Gratulacje Vivaldi68!!! To przymiotno ostre.
W nagrodę zapraszam do galeryjki poświęconej śnieżycy wiosennej:
http://www.karpaty.travel.pl/galeria...s.php?album=31
To wszystko przez te impresje, skupić się nie można;)
A nawet miałam odpisać Viwaldiemu, że to raczej nie to...
No to teraz sobie bliżej pooglądam, bo znam tylko przymiotno kanadyjskie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin Scelina
Hmm cieszę się ze zgadywanki jak małe dziecko :wink:.
ps.
1. Marcin to Twoja rozwojowa stronka?
2. Gdzie masz to stanowisko tej Śnieżycy wiosennej? Najbliżej mnie to ma stanowisko na górze Sobień o Bieszczadach nie wiem - napisz tutaj lub na PW8)
pozdrawiam Viwaldi
Cieszę, że zgadłeś i wcale nie pierwszy raz. A z Marcina nagrody to też skorzystałam. Takie łany śnieżycy jak pola, a człowiek nigdy na własne oczy nie widział:sad:
Cytat:
Zamieszczone przez
Viwaldi68
Dwa lata temu moja żona znalazła coś takiego pomiędzy Dziurdziowem a Hoczwią... ale poszperać muszę po księgach, bo z nie pamiętam jak się zwało.
przypomina trochę próchnilca, ale czy to nie buławka rurkowata?