1 załącznik(ów)
Odp: Znasz Bieszczady? Detale
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
Chyba mnie tam nie było...
Pozdrawiam
A ja za to byłem wielokrotnie i też nie poznałem z zewnątrz o co chodzi :) Tyle, że u mnie spostrzegawczość jest raczej na dość miernym poziomie. Jak już się pierożków nawtykaliśmy i piwkiem popiliśmy to teraz, dla równowagi coś z zagadek dla "strawy duchowej":
Załącznik 30838
1 załącznik(ów)
Krzyże znajdują się na szczycie, z którego w jedną stronę rozpościera się taki widoczek:
Załącznik 30840
2 załącznik(ów)
Dzień był dość pochmurny, ale z czasem się troszkę poprzecierało i widać było z tego szczytu kilka innych detali, np. spore wieże:
Załącznik 30842 Załącznik 30843
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin
Kulaszne?
Nie Kulaszne, ale można powiedzieć, że nie najbliższa, ale jednak okolica namierzona prawidłowo. Zaraz wygmeram inną fotkę z widokiem na fyrtaki i to powinno znacznie ułatwić lokalizację tego szczytu.
Już się uporałem:
Załącznik 30844
fyrtaki na Pogórzu Bukowskim (dokładnie nad Bukowskiem)... a ten przekaźnik na Dziadach?
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin
fyrtaki na Pogórzu Bukowskim (dokładnie nad Bukowskiem)... a ten przekaźnik na Dziadach?
Bardzo dobrze to rozpoznałeś. A te wszystkie zdjęcia zrobione są z jednego miejsca, tego z krzyżami, z którego widać jeszcze taką niewielką wieżę:
Załącznik 30845
Czyli Golgota z mojej zagadki to będzie wzgórze...
jak tyle krzyży to może Zboiska?
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin
jak tyle krzyży to może Zboiska?
Niestety nie, górka jest w "bieszczadzkiej" części mapy.
ta droga na #1753 wygląda jakby była w Wysoczanach