Odp: Niedźwiedzie i wilki
Cytat:
Zamieszczone przez
mitheithel
Witam! Gdzie i jak często można spotkać w Bieszczadach te zwierzęta? Czy widzieliście je kiedykolwiek?
Polecam lekturę raportu z monitoringu zwierząt drapieżnych nt akcji inwentaryzacyjnych, tropienia z użuciem GPS, szczegółowych map występowania wilków, niedźwiedzi i rysi z 2010r.
PDF do pobrania: http://www.bdpn.pl/index.php?option=...747&Itemid=133
1 załącznik(ów)
Witam
Dzisiaj na granicy Baligrodu i miejscowości Bystre spotkałem tropy niedźwiedzia. Widać, że odwilż wisi w powietrzu:wink:
Pozdrawiam
W tym roku to już trzecia pobudka misiów się zapowiada. Ten michałowy chyba od świąt nie walnął w kimę. Kręcił się koło mnie przed świętami. po sylwestrze natrafiliśmy też na jego tropy. Po której stronie Hoczewki Michale tropy widziałeś?
nio bo t am przecie 3 misie jak nie 5 chadza ha ha ha ha, wasze liczenia
Cytat:
Zamieszczone przez
marcins
W tym roku to już trzecia pobudka misiów się zapowiada. Ten michałowy chyba od świąt nie walnął w kimę. Kręcił się koło mnie przed świętami. po sylwestrze natrafiliśmy też na jego tropy. Po której stronie Hoczewki Michale tropy widziałeś?
Witam
Tropy tego niedźwiedzia napotkałem w kompleksie leśnym, który znajduje się na granicy Baligrodu i Bystrego, a że ostatnio dość często posługuję się geoportalem to jest to działka nr 84 w pobliżu drogi na Cisna.
Działeczka spora ;) Ciekawe czy przelazł przez drogę i rzekę, czy to może jakiś inny okaz.
http://www.bdpn.pl/index.php?option=...747&Itemid=183
jeszcze tu, dane liczbowe, nie za wiele ich jest, zwierzaków
Mili i Weseli forumkowicze teraz na serio- czy moglibście przekazać mi informacje dotyczacą ewentualnego zagrożenia ze strony niedźwiedzi ,wilkow,rysi-czas wiosna kwiecien- maj -i sposobów zachowania- w przypadkowym kontakcie .Oni są u siebie my intruzi.