Odp: Bieszczady w filmie (albo odwrotnie:))
Cytat:
Zamieszczone przez
asia999
Będzie trochę ze sfery "odgadnij i poszperaj" więc jak zaczniecie odgadywać i zagłębiać się w temat to zawędrujecie w ciekawe okolice, poczujecie wspaniałe zapachy, poznacie ciekawą osobę, ciekawą fabułę a i ciekawość filmem też zapewne wzrośnie.
Film kręcono w dość ciekawym miejscu. Film jest z tzw. krótkometrażowych lecz z dobrą obsadą aktorską. Warto dowiedzieć się gdzie go kręcono. Absolutną ciekawostką jest obsługa kateringowa całej ekipy filmowej. Osoba ta też czeka na większe odkrycie przez Forumowiczów, bo chyba o niej tu na Forum jeszcze nikt nie pisał a i historię ma też ciekawą.
Tak mi się coś przypomniało przy okazji dzisiejszego jednego postu. ;)
Znany bokser odwiedził Bieszczady. Przemek Saleta był drwalem i „smolarzem”
Przez trzy dni w Bieszczadach kręcono zdjęcia do programu "Przemek Saleta: Najcięższe zadania”. Były bokser pracował jako drwal oraz przy wypalaniu węgla drzewnego. Zdjęcia do filmu wykonywano na terenie Nadleśnictwa Cisna.Prezentujemy Państwu zdjęcia wykonane przez pana Mateusza Świerczyńskiego z Nadleśnictwa Cisna. Nowy program, z udziałem polskiego boksera, będzie mnożna oglądać od października na antenie National Geographic Channel. |
2014-05-22 |
|
...na TVP Historia w sobotę o godzinie 10.05 ma być emitowany film dokumentalny pt. Tajemnice Bieszczadzkiego Worka...
2 załącznik(ów)
A 5 sierpnia o 15.30 na Planete Plus pokażą znów "Jorcajt", czyli reportaż z podróży duchowej żyda z Izraela na grób cadyka na kirkucie w Gorlicach. Niesamowity, klimatyczny dokument, pełen opis tutaj. Chyba trzykrotnie udało mi się obejrzeć po kawałku, wreszcie zasiądę do całości :)
Załącznik 35188 Załącznik 35187
Ostatnio namiętnie oglądam przygody pana Wołodyjowskiego i natknęłam się na informację, że film Pan Wołodyjowski częściowo kręcono w Bieszczadach :)
Jimi
Właśnie o tym czytam w przewodniku praktycznym :Bieszczady i Pogórze Przemyskie (PASCAL)
Film kręcono w okolicach Otrytu.
Część szlaku Lutowiska -Otryt nazywany jest "drogą filmową"
Wataha - http://film.onet.pl/wiadomosci/watah...ziernika/5vt01
Rok temu już słyszałam, że kręcony jest ten serial. Z tego co mi się wydaje, to coś koło Baligrodu kręcili
Aniu !
Na potrzeby Pana Wołodyjowskiego a... a właściwie na potrzeby filmu sklecono zagrodę kresową czyli Cherptiów na pagórach pomiędzy Lutowiskami a Otrtytem
Dla mnie jest to taka oczywistość oczywista , że nie zastanawiałem się nad nią . Przepraszam
Moim zdaniem najlepszy film, który był nakręcony w Bieszczadach to "Siekierezada".
Moim zdaniem też! (chyba mi się nudzi). Oglądałam go z 20 razy -x razy w Bieszczadach, raz nawet w miejscu gdzie toczy się fabuła (tzn gdzie faktycznie pomieszkiwał i pracował Stachura) czyli w Grochowicach (niedaleko domu Babci Oleńki). Swego czasu sporo czytywałam prozę Stachury, film uważam za doskonałą ekranizację książki (zawiera krótkie dialogi też z innych książek)
Dopisane: wow, sprawdziłam na filmwebie i jest tam napisane, że faktycznie kręcono Siekierezadę w Bieszczadach. Szczerze powiedziawszy, nie wiedziałam :D