:-) Krzyż milenijny w Nagórzu...
Wersja do druku
:-) Krzyż milenijny w Nagórzu...
Właśnie w ramach podpowiedzi chciałem napisać, że muszę szybko podpowiadać zanim Marcin zaglądnie do zagadek :)
Onże w całej swojej wielkokanciastej "krasie":
Załącznik 30935
Trzeba troszkę się od Marcinowych terenów odsunąć, bo zaraz zwęszy rozwiązanie:
Załącznik 30941
Czyżby to było to miejsce, którego krzychuprorok i ja nie znaleźliśmy?
Tak, to jest to miejsce:
Załącznik 30942
mam nadzieję, że się nie skręciliście... jakoś dało radę ogarnąć fotki - kwiecień 2012 r.
Załącznik 30976
Tarnawa
Załącznik 30977
...wchodzimy - brama -dzwonnica
Załącznik 30978
cmentarz
Załącznik 30979
cmentarz
Załącznik 30980
krypta
Załącznik 30981
Chata w Tarnawie
Załącznik 30982
kawałek nagrobka właściela Tarnawy- w polu, z pół kilometra od cmentarza ....
Załącznik 30983
Jeśli to jest oficjalna nazwa geograficzna, to należy pisać dużą literą.
A jeśli nie, to bawicie się we własnej piaskownicy resztę dzieci ignorując.
To, że ludzie nie piszą, nie próbują odpowiadać, nie oznacza, że nie czytają ... a wtedy chcieli by po prostu przeczytać odpowiedź. ;)
+1 ;)
W wielu "zagadkowych" wątkach na tym forum pierwsze odpowiedzi są tak zakamuflowane, aby nie przerywać od razu zabawy i dać szansę na zgadywanie kolejnym osobom. Nie podoba się Wam taki zwyczaj? OK, ja już nie będę owijał w bawełnę i jak będę wiedział albo odpowiem wprost albo będę milczał. To pierwsza sprawa. A druga - nie przypominam sobie aby sir Bazyl porzucił jakąś ze swoich zagadek, wszystkie albo były odgadnięte albo sam autor podawał odpowiedź. Czasem tylko zdarza się, że brak dostępu do Internetu nieznacznie oddala pojawienie się odpowiedzi.
Spokoju w Nowym Roku życzę.
Dzięki tomas! Na mapie Krukara "Bieszczady Wysokie" oprócz ruiny dzwonnicy jest zaznaczona ruina kaplicy - masz może zdjęcie tej kaplicy?
Złośliwości bym sobie darował, Batek już wyjaśnił o co chodzi, ja tylko potwierdzę, że jeszcze nie zostawiłem żadnej zagadki bez odpowiedzi. Umieszczając zagadki chcę pokazać jakieś ciekawe miejsca więc bez podania rozwiązania ta zabawa nie miałaby sensu.
Podpowiedź do zagadki:
Załącznik 31003