Odp: Czy "zakapior" Bieszczadzki to idol?
Cytat:
Zamieszczone przez
Juraj
Ktoś powiedział kiedyś,może ja,że tylko mali ludzie gardzą innymi ludźmi. Szkoda,że zdarza się to na tym forum.Pozdrawiam tych.którzy nie gardzą i nie plotą głupstw.
Wątek zaczął się tak:
Od dawna przymierzałem się do zadania tego pytania,... ale przyśpieszenia dostałem dopiero, jak co niektórzy dla komercji gotowi są do przenoszenie zwłok z jednego cmentarza na drugi, oczywiście bez „uzyskania „ zgody od nieboszczyka.
CZY BIESZCZADZKI ZAKAPIOR TO IDOL DO PROMOWANIA I NAŚLADOWANIA?
Ostatnio odnoszę wrażenie , że z ludzi zwanymi „ Zakapiorami” robi się symbol i bohaterów Bieszczadów.
Tak naprawdę to byli( i nadal są) ludzie zagubieni i nieporadni życiowo, którzy nie potrafili się odnależć i w większości kończyli jako alkoholicy. Na początku pili za swoje zarobione pieniądze , a po pewnym czasie liczyli (liczą) na to co ktoś im postawi za opowiadanie „bajek”. To byli i są Ludzie którym należy pomagać , a nie „żerować” na ich „chorobie”
Ps. Znam kilku tzw. ”zakapiorów „ którzy w odpowiednim momencie zreflektowali się i opamiętali się , bo jak by nie.... , to dzisiaj przenosili by ich z cmentarza na cmentarz.
Temat wydaje sie ciekawy właśnie od strony tego czy jest to dobry czy zły pomysł na promowanie Bieszczadów. Ludzie są tylko ludźmi zarówno zakapiorzy jak i tzw "zwyczajni" jak również ludzie mieszkający w Bieszczadach ,którzy nie są "zwyczajni" ani nie są zakapiorami. Postawy ludzkie też sa różne.
Mieszkam tutaj od początku lat 90-tych albo końca 80-tych i poznałem niemal wszystkich ludzi zarówno opisanych przez A.P jak i tych których pominął. Trudno wogóle zdefiniowac kto to jest zakapior bieszczadzki ,kto to jest bieszczadnik . Kto to wogóle ma oceniać i dlaczego on akurat?
Moim zdaniem sa ludzie (turyści) którzy sie podniecają zakapiorami właśnie ze względu na działania marketingowe ,są równiez tacy którzy mają wręcz odmmienne zdanie( delikatnie mówiąc) a są też tacy którym to wisi.Ostatni do grona zakapiorów dołączają zwykli popaprańcy ! tylko po to żeby w sezonie naciągnąć turystów na jedną kolejkę.
Nie oceniając nikogo powiem tylko ,że niechciałbym żeby ktos myślał o mnie czy o mojej żonie że jesteśmy zakapiorami. Obojętnie jak to słowo jest rozumiane. Zresztą jak by to brzmiało "małżeństwo zakapiorów"? Bieszczadnikiem tez nie jestem a z maszyną się nie dyskutuje;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
czternastak
Vm ciąg z tego forum bo życia nie znasz i ludzkiego charaktru
Może kiedyś poznam:roll:
Pozdrawiam:)
Nikt mnie do niczego nie musi upoważniać nie lubię ludzkiej głupoty poprostu ty też jesteś głupcem jeśli sądzisz że mogę kogoś pogonić z forum niby jak? Może kupię deskę i zostanę internetowym serferem przypłyne do waszych domów i porąbie siekierą uuuuu już możecie się zacząć bać. Moja wypowiedż odniosła jakiś tam cel i po to była wykreowana jak miała zabrzmieć tak zabrzmiała po bieszczadzku nieeee. A tak serio to bez urazy typy, to forum to taka ściema aby dyskutować trzeba w oczy patrzeć kumacie, nie nienawidze kogoś za to że chrzani kocopały na kakimś tam forum. Poruszyłem temat że bieszczady wytną w pień odzew słaby i co mam płakać? nie! Widzę poprostu że na forum jak w życiu gro osób nic nie jarzy chociaż w temacie niby tam są. Nie twierdzę żę zjadłem wszystkie rozumy ale do niedawna się nie odzywałem jak to mam w zwyczaju. Inni za to przemycają swoje banialuki a co ja nie mogę. Fakt że czasem wydzwiek mojego postu jest nie taki ale wali mnie to dlatego mnie nie lubicie. A ja was ? Może ale tyko chwilkę po przeczytaniu waszego postu. No i w końcu przecież można mnie wyrzucić z forum jak się nie podoba nieee!!!!!!
AAAAAA no i Basia miała racje z tym bieszczadnikiem już nim jestem ale jaja. Aha moja poprzednia wypowiedż zaadresowana jest do Bertranda głównie choć jeśli ktoś uważa że do niego piję to ok, przyjmuję zaczepkę
Czternastak napisał: „Nikt mnie do niczego nie musi upoważniać nie lubię ludzkiej głupoty poprostu ty też jesteś głupcem jeśli sądzisz że mogę kogoś pogonić z forum niby jak?...”
- Myślałem już, że Adminem jesteś i rozdajesz karty: „„Vm ciąg z tego forum bo życia nie znasz i ludzkiego charaktru”
- to jest Twój wpis, prawda? Więc chyba próbowałeś i coś Ci nie wyszło…
Czternastak napisał: „Nie twierdzę żę zjadłem wszystkie rozumy… „
- Cieszę się, że zdajesz sobie z tego sprawę.
Czternastak napisał: „No i w końcu przecież można mnie wyrzucić z forum jak się nie podoba nieee!!!!!!”
- Zanm następnym razem coś takiego napiszesz, poczytaj sobie Regulamin forum i będziesz wiedział. czy można.
Koniec
Raportowałam jego post. Napisał tylko 12 postów, a w kilku zaatakował innych użytkowników. Nie wiem kim jest, czego tak naprawdę chcę ale nie podoba mi sięjego zachowanie.
Bertandziku mówisz po Komputerowemu nie rozumiem cię. Regulaminów nie czytam nie chodzę na wybory horror normalnie regulaminy za długie są i drobnym druczkiem wiesz. Ty mnie chyba też nie rozumiesz więć co dalej chiba nic... koniec ci wyszedł, koniec to koniec proste nieeee.
OOOO!!!! jak pisałem Lucyna się odezwała ona mnie nienawidzi normalnie (pewnie atawizm z podstawówki). Tam to ja nienawidziałem takie typy jak ona. Gdzieś tam napisała że ma syndrom prymusa pracoholika itp he!!, ja odwrotnie syndrom lenia i urwisa. Ja tam do niej nic nie mam i nigdzie bym jej nie podkablował nauczyłem się w życiu zrozumienia na świecie jest miejsce dla każdego niestety. Robi dobrą robote przyczyniając się do ochrony bieszczadzkiej przyrody . Nie boję się mówić prawdę a tobie to nawet nadstawie drugiego policzka Lucyno nie boje się twoich razów. Apropos razów ciekawe jak tam ci co ich zaatakowałem na forum już po obdukcji????? Zresztą.... sorry jak ktoś naprawdę cierpi traumę przezemnie to serio sorry
Czy "zakapior" Bieszczadzki to idol?
Dla jednego idol, dla drugiego nie. Zależy co komu się podoba i co komu imponuje.
Jak dla mnie - coś jednak jest w tym swobodnym sposobie życia, postrzegam to jako swoistą wolność.
czternastak- olej to, ludzie są bardzo różni, nie wszyscy Cię zrozumieją, nie ze wszystkimi da się dogadać ..
Cytat:
Zamieszczone przez
czternastak
OOOO!!!! jak pisałem Lucyna się odezwała ona mnie nienawidzi normalnie (pewnie atawizm z podstawówki). Tam to ja nienawidziałem takie typy jak ona. Gdzieś tam napisała że ma syndrom prymusa pracoholika itp he!!, ja odwrotnie syndrom lenia i urwisa. Ja tam do niej nic nie mam i nigdzie bym jej nie podkablował nauczyłem się w życiu zrozumienia na świecie jest miejsce dla każdego niestety. Robi dobrą robote przyczyniając się do ochrony bieszczadzkiej przyrody . Nie boję się mówić prawdę a tobie to nawet nadstawie drugiego policzka Lucyno nie boje się twoich razów. Apropos razów ciekawe jak tam ci co ich zaatakowałem na forum już po obdukcji????? Zresztą.... sorry jak ktoś naprawdę cierpi traumę przezemnie to serio sorry
Twierdzisz iż Ci zależy na bieszczadzkiej przyrodzie. Jeżeli naprawdę chcesz coś zrobić to zapraszam. 19 jest spotkanie w Łańcucie. Nie sądzę jednak abyś się tam pojawił. Na to trzeba mieć jaja. Przeciwstawić się, narazić, podpisać imieniem i nazwiskiem. Powiadasz, że to są Bieszczady. Tak, są. Wiesz co to oznacza. Masz wybór.