A może ktoś zna również tą górkę z miedzami i miejsce, z którego wykonałem zdjęcie?
Charchajka ?
25-12-2008, 15:34
sir Bazyl
Odp: Marcinowa zagadka
Cytat:
Zamieszczone przez Marcin Scelina
Racja racja Bazylu coś mi sie prawice z lewicą pomieszały.
sprostowanie sie należy:
Na lewo byłby Dział Dziurdziowski natomiast Gabrowy i Chryszczata na prawo. Sorki. Za dużo tych nalewek światecznych...
Uffff, to mi ulżyło ,a mapie pewnikiem jeszcze bardziej bo zacząłem ją już w globus wyginać by ujrzeć nowe horyzonty ;)
25-12-2008, 15:36
marcins
Cytat:
Zamieszczone przez Milena
Charchajka ?
Cytat:
Zamieszczone przez sir Bazyl
Uffff, to mi ulżyło ,a mapie pewnikiem jeszcze bardziej bo zacząłem ją już w globus wyginać by ujrzeć nowe horyzonty ;)
Ludzki mózg czasem zakrzywia czasoprzestrzeń. A gdzie jest Charchajka?
25-12-2008, 15:38
Milena
Cytat:
A gdzie jest Charchajka?
Marcin - żartujesz, prawda?
25-12-2008, 16:10
marcins
Cytat:
Zamieszczone przez Milena
Marcin - żartujesz, prawda?
Znam Harhajkę nad Jabłonkami, ale Charchajki nie znam :-)
Bardzo blisko rozwiązania był Bazyl, ale moje pomieszanie z poplataniem stron lewych z prawymi zagotowało mu zawartość mózgoczaszki i mapę sobie zniszczył na wachlowaniu...
25-12-2008, 19:56
sir Bazyl
Cytat:
Nie. Dział jest trochę bardziej na lewo.
Cytat:
(...)
Bardzo blisko rozwiązania był Bazyl, ale moje pomieszanie z poplataniem stron lewych z prawymi zagotowało mu zawartość mózgoczaszki i mapę sobie zniszczył na wachlowaniu...
He, he - może Miarki, ale te są po lewej ręce patrząc w kierunku, więc Dział będzie bardziej na prawo :lol:
25-12-2008, 21:12
marcins
Cytat:
Zamieszczone przez sir Bazyl
He, he - może Miarki, ale te są po lewej ręce patrząc w kierunku, więc Dział będzie bardziej na prawo :lol:
Zgadza się to są Miarki nad Olchową. Widoczek zrobiony gdzieś z drogi z Gruszki do Tarnawy, obok kapliczki przy zakręcie.
PS Trochę pomieszałem z tymi prawymi i lewymi, ale po trudach i bojach Milenie i Bazylowi się udało dojść prawdy.
29-12-2008, 23:48
marcins
1 załącznik(ów)
Kolejna zagadka (obiecuję, że już bez tych prawych i lewych widoczków będzie :-) ). Cóż to za wierch widnieje na tej fotografii:
30-12-2008, 01:07
Anyczka20
Smerek?
30-12-2008, 13:53
Henek
mnie by pasowało na tą większą z Rawek (widzianą z Carycy)