Odp: Rzeszowski Klub IMB zaprasza
Kolejny pierwszy wtorek, kolejne nudne spotkanie, tych samych znudzonych bieszczadników z klubu.
Aby coś urozmaicić wydelegowana została ekipa rozpoznawcza do nowego lokalu o zachęcającej nazwie "Czeski film"
Czeski film czyli nikt nic nie wie. Schodzimy po schodkach do jakiejś piwniczki, a tam kusząca oferta z dwóch różnych beczek. W jednej ciemne , a w drugiej jasne piwo.
Pięknie, pomyślałem i poprosiłem o cięte piwo i ..... zdumienie w oczach barmanki !!!!
- Czy chodzi o ciemne ?
- Nie, ja chcę cięte inaczej mówiąc rezane
- No to takiego nie mamy - padła odpowiedź.
Panie Boże ! ty widzisz i nie grzmisz ? Po co ktoś otwiera piwiarnie z czeskim piwem, gdzie podają ciętego ?????????
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Panie Boże ! ty widzisz i nie grzmisz ? Po co ktoś otwiera piwiarnie z czeskim piwem, gdzie podają ciętego ?????????
No cóż, poszłam kiedyś do łemkowskiej knajpy w Krakowie i kelner nie wiedział co to jest kropka.
Basiu , że niby jak ?? ...spod lady nie miał ? :mrgreen:...może jakimś szyfrem trzeba było ? ...Ech, tradycja zamiera chyba już. Swoją drogą ciekawe czy wypiłabyś to paskudztwo ... ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
tomas pablo
Basiu , że niby jak ?? ...spod lady nie miał ? :mrgreen:...może jakimś szyfrem trzeba było ? ...Ech, tradycja zamiera chyba już. Swoją drogą ciekawe czy wypiłabyś to paskudztwo ... ;)
Nie, tak tylko (dla tzw. jaj) zapytałam.
hehe, próba spożycia owego trunku w tej łemkowskiej knajpie skończyłaby się pewnie na wkroczeniu brygady antyterrorystycznej ;D
Załapałem że dzisiaj miesiąc się kończy i co z tego ?
Ano to, że wkrótce będzie nowy i będzie pierwszy wtorek miesiąca, czyli okazja na spotkanie klubowe.
Czas przygotować porcyjkę zdjęciową , ale jak ją zmieścić do takiego małego pędraczka ?
Nowy rok zaczyna się zagmatwańczo! Mianowicie w tym roku pierwszy wtorek wypada w drugi wtorek, czyli 8 stycznia i jest to data naszego comiesięcznego spotkania klubowego. Klubowiczów oraz sympatyków z kraju i ze świata serdecznie zapraszamy. Foty w ilościach strawnych mile widziane. Do zobaczenia!
Nie wspomniałeś o zapisach na najbliższe wyjazdy. Ilość miejsc ograniczona (!)
Dzięki za spotkanie :) Przybyło tysiące osób w liczbie chyba około siedemnastu, w tym dwie nowe Koleżanki, które jak nam zaserwowały pokaz zdjęć zimowych z Popa Iwana, to po prostu słychać było na sali gruchot opadających szczęk z wrażenia i zgrzyt tychże z zazdrości...
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Dzięki za spotkanie :) Przybyło tysiące osób w liczbie chyba około siedemnastu, w tym dwie nowe Koleżanki, które jak nam zaserwowały pokaz zdjęć zimowych z Popa Iwana, to po prostu słychać było na sali gruchot opadających szczęk z wrażenia i zgrzyt tychże z zazdrości...
Nic nie zdradziłeś, że po raz pierwszy na spotkaniu pojawił się kolega Manio, ale jego udział wypadł fatalnie.
Nie dość że nie miał zdjęć z Bałkanów to w dodatku był bez gitarrrrry.
Cóż , nie było tym razem Ти ж мене підманула