O! fajnie poznać, bo ja ukwap dwupienny widziałam raz w Ogrodzie Botanicznym w Powsinie, tam go posadzili na skałkach co to mają różne góry przedstawiać. A ten z fotki to z Bieszczadów.
Wersja do druku
O! fajnie poznać, bo ja ukwap dwupienny widziałam raz w Ogrodzie Botanicznym w Powsinie, tam go posadzili na skałkach co to mają różne góry przedstawiać. A ten z fotki to z Bieszczadów.
Ciekawa książka do przeglądnięcia w sieci:
http://books.google.com/books?id=QSM...age&q=&f=false
Książka silnie specjalistyczna, ale w dziedzinie na pewno pożądana, kolejne cechy diagnostyczne do rozpoznawania roślin (jednak lupa jest konieczna), przy wątpliwościach w oznaczaniu może przesądzić sprawę (ale ta cena:shock:, jak ją sobie oglądałam to wyświetlił sie komunikat, ze za długo korzystam i wystarczy, zamknęło się)
Cena poraża, ale książka ciekawa - o komunikacie nie wiedziałem, a ze trzy razy po pół godziny przeglądałem :?
A to zagadka z dziś:
czy to maruna bezwonna?
Miła dla oka pochwała.
To ja wkleję roślinkę, najpierw w wersji trudniejszej (MS, ja wiem, że Ty i tak wiesz:-P)
Skoro Panowie wykazali tak wielką cierpliwość, to wklejam ładniejszą wersję tej samej rośliny i zachęcam pozostałych do rozwiązania zagadki.