A ja nie mam telewizora :lol:
Długi
Wersja do druku
A ja nie mam telewizora :lol:
Długi
no to pech, trzeba sie przeprowadzic :), przynajmniej do Kraka, bo jak slyszlalem, przy bardzo dobrej pogodzie czasem mozna zlapac sygnal z tvp Rzeszow. przynajmniej tak bylo ze trzy lata temuCytat:
Zamieszczone przez skuter28
dzis (sobota) w cyklu Bieszczadzkie Klimaty w TVP3Rzeszow "Zapomniane Bieszczady" o 15,45
Bieszczady jak żaden inny region Polski ulegały powojennej dewastacji. Wysiedlanie ludzi spowodowało likwidację wielu miejscowości w tym także wiele obiektów o charakterze sakralnym. Zniszczeniu uległa infrastruktura przemysłowa i turystyczna. Tylko dzięki pasjonatom, kolekcjonerom możemy w znacznej mierze odtworzyć minione krajobrazy.
Dziś w TV Polonia był program o wyprawie Karola Wojtyły w Bieszczady przed ponad 50 laty. Obfitował w znane i nieznane krajobrazy, relacje i opowiadania uczestników owej wyprawy trwajacej dwa tygodnie. Było ciekawe.
tym razem cos dla tych co maja kanal KINO POLSKA. jutro (sobota) o 14,45 film dokumentalny "w bieszczadach"
znalazlem jeszcze jedno. ten sam kanal w srode (a własciwie to juz w czwartek) o 00,30 film dokumentalny "Żubry"
cos dla tych ktorzy interesuja sie kultura lemkowska w poniedziałek o 17.10:
Telewizja Rzeszów zaprasza na spotkanie z Julią Doszną i jej pieśniami. Ta znakomita ludowa łemkowska śpiewaczka mieszka we wsi Łosie, w Dolinie Potoku Bielańskiego. Śpiewa od najmłodszych lat i kultywuje rodzime tradycje. W jej repertuarze znajdują się pieśni Łemków.
Jako że temat jest "praktyczny" a dodatkowo popularny postanowiłem go przykleić :) tak by nie spadł za szybko.
Jaro mam nadzieję, że zechcesz tu pełnić rolę gospodarza.
Jedna prośba abyś przy okazji następnych programów podawał datę.
bardzo mi milo:), a i z datami sie poprawieCytat:
Zamieszczone przez admin
W piatek 29 pazdziernika Program "Kawa czy herbata" nad Solina. TVP1
W piątek Anna Pawłowska i Marcin Zimoch, prezenterzy telewizji polskiej, poprowadzą na żywo program "Kawa czy herbata" z nad Jeziora Solińskiego.
Audycja poświęcona będzie przede wszystkim bieszczadzkim atrakcjom. Nie zabraknie także najświeższych informacji dnia, przeglądu prasy i porad. Najświeższe informacje w prasie skomentuje Anna Tomczyk - dziennikarka i prezenterka TVP3 Rzeszów. W solińskim studio gościć będą regionalni twórcy, prezentowane będą przepisy na regionalne smakołyki oraz muzyka rodem z Bieszczadów. Widzowie w całym kraju będą mogli się dowiedzieć, na co warto zwrócić uwagę, planując wypoczynek w najpiękniejszym zakątku Podkarpacia.
Program potrwa od godz. 6 do 9.
Współproducentem jest rzeszowski oddział TVP SA.