Kalnica?
Wersja do druku
Kalnica?
Drodzy Bieszczadnicy!
Film "Hasło" został nakrecony na podstawie opowiadania Jerzego Janickiego, pod tym samym tytułem. Opowiadanie to, ale równiez i inne znajdziecie w książce pt. "Nieludzki doktor". Ostatnio wznowił to Bosz. Bardzo goraco polecam, zreszta książkę te rekomendowałam na naszej stronie internetowej. Naprawde cudo! Wspaniale oddany klimat, świetny bieszczadzki humor, bardzo pogodna i ciekawa lektura na wakacje. Bardzo goraco polecam. Jerzy Janicki znany jest zresztą jako autor scenariuszy filmowych i słuchowisk radiowych, jak choćby "Dom" czy "Polskie drogi". "Nieludzki doktor" - naprawde super sprawa! A Jestynka nie wiedziała co robić w czasie deszczu.
Czytać "Nieludzkiego doktora" i piwo pić, oczywiście.
Ale dzis w Biesach chyba nie ma powodu do narzekan na pogodę, jest naprawde ładnie. A więc zapraszam do książki i w Biesy!!!!! pozdrawiam.
A tak SB. Kino objazdowe!!!! Jest tez w tym zbiorze i takie opowiadanie. Przeczytajcie, koniecznie przeczytajcie te książkę, wszyscy którzy z nostalgią wspominacie lata 70-te. zresztą my sle ża kazdy bieszczadnik powiinien to przeczytać!:D:D
Wygląda jak Solinka. Jesli to w tle to nie Smerek, tylko pasmo Hyrlatej to stawiam na Solinkę. Ale góra do góry podobna :)Cytat:
Zamieszczone przez marekm
Martynka wszystko jest jak piszesz z wyjątkiem jednego : to nie jest lektura na wakacje , to jest lektura na max 2 dni . Dluzej to sie tego chyba nie da czytac :wink:
mi sie nie chcialo dluzej dac :)
hej!!
hihihi "czułem przez skórę" Piotrze, że to TY dasz prawidłową odpowieź.
Masz u mnie browar jak się spotkamy.
Hehe,e tam miałem dużo szczęscia i tyle ;)Cytat:
Zamieszczone przez marekm
A tak to wygląda dzisiaj:
To prawda Iza. To czyta sie bardzo szybko. Pozdrawiam