Dojście od stony Chmiela jest wygodniejszy
Wersja do druku
Dojście od stony Chmiela jest wygodniejszy
Od strony Dwerniczka także można podejść,i jest to moim zdaniem najbardziej łagodne podejście.
Fabian
Ajgor, planujemy w maju wycieczkę samochodowo - wędrowną w Bieszczady i w planach jest podejście z Chmiela do "Chaty Socjologa" . Tylko zaintrygowała mnie Twoja wypowiedź i stwierdzenie, że nie zostawiłbyś samochodu w Chmielu. Czy mógłbyś mi to wyjasnić, bo w zwiazku z naszymi planami ma to dość istotne znaczenie. Jestem świeżo, dopiero co zalogowanym uczestnikiem tego forum, chocia ż od czasu do czasu śledzę wypowiedzi uczestników i wiem, że raczej należy z ich rad korzystać
Pozdrawiam :wink:
Przepraszam że dopiero teraz odpowiadam, ale wcześniej nie miałem za bardzo "głowy". Chmiel słynie wśród miejscowych z tego że mieszka tam kilku miejscowych hooliganów, którzy kradną co się da. Wszyscy wiedzą którzy to i nikt niczego nie robi. Nie bardzo to rozumiem, ale właśnie dlatego bałbym się zostawić w Chmielu samochodu. Tym bardziej że z powodu otryckich kradzieży uprzedziłem się do Chmiela.
Co nie oznacza, że w Chmielu nie mieszkaja normalni pożądni ludzie i myslę że jak się dogadasz z kimś, że u niego na podwórku zostawisz samochód to będzie wszystko w porządku. Proponuje zajrzeć do Prezesa i podpytać go u kogo możnaby zostawić auto, ew. może Prezes się zgodzi?
Pozdrawiam!
Ostatnie wiadomości w tym wątku hmm... są trochę przykurzone czasem. Czy sytuacja uległa poprawie, czy też należy być zwartym i czujnym zostawiając samochód w pobliżu szlaku ? :)
pozdrawiam ^^
nic złego nie słyszałem ani nic co by miało wskazywać na poprawę ... podeślę kilka osób które częściej zaglądają aby dali ci znać chyba że już po czasie ??
PS: Dla zainteresowanych informuje iż od 22 do 27.09 Chata Socjologa zostanie zamknięta z ruchu turystycznego
Co ma wisieć nie utonie, wyjście na Otryt przesunęliśmy w czasie, wybieramy się w maju. Tu pytanie, czy ktoś ma jakieś wiadomości dotyczące Chaty Socjologa? mam nadzieje że będzie czynna :)
Do Białego13
Rzeczywiście fizycznie to już byłam gdzie indziej jak odpowiadałeś, samochód jak zwykle z nami, czyli "gdzie zaparkować" nadal aktualne.
pozdrawiam
Chata czynna jest non stop ... proponuje wejść na stronę Otrycką i zarezerwować sobie termin http://www.otryt.bieszczady.pl/kalendarz ....
drogą od Chmiela nigdy nie wchodziłem więc nic nie poradzę w tym temacie.
W dwerniku można zostawić samochód obok ścieżki przy "domku pracowników leśnych" obok placu na drewno ściągane z pasma.
tudzież u Ciomborów o ile ich znacie, a jak nie to sądzę ze też by nie było problemu ...
A na długo planujesz / planujecie ?
Dzięki za odpowiedź.
Wybieram się ze znajomymi na parę dni w maju. Dla nich to pierwszy raz, miło będzie patrzeć na ich zachwyt... :) Mam nadzieje, że na jesień też wykroimy trochę czasu.
pozdrawiam
Może i mi się uda w maju w Biesy zawitać ... ale do tego ponad miesiąc czasu ...