Brawo - Strubowiska. :D
A pomyślcie, co by bylo, gdyby ta kamera się przekręcila.. hoho....
Wersja do druku
Brawo - Strubowiska. :D
A pomyślcie, co by bylo, gdyby ta kamera się przekręcila.. hoho....
We wrześniu 2004 mieli dopiero ciągną linię telefoniczną do Strubowisk (ale nie wiem czy "im" się udało).
Czyli szansa jest :-)Cytat:
Zamieszczone przez ebik
Piotr ma rację. Z tą Chatką..., to rzeczywiście trochę przesada, bo zapomniałem, że tam przeca nie ma pradu z linii energetycznej.
Co do stanicy SG, to próbuje nawiązać kontakt, z pewnym małżeństwem poznanym własnie w UG, a którego to ojcem piekniejszej połówki tegoż jest dość wysoko postawiony oficer SG. Na razie niestety odzewu nie było :-(
Sądzę, że największą przeszkodą bedzie brak dostępu do sieci :/
Ja kilkukrotnie robiłem podejścia tu i ówdzie - problem jest 1 - ŁĄCZE
Witajcie!
Temat poruszaliśmy z Darkiem juz kilka lat temu i w zasadzie zawsze kończy się na łączu.
W okolicy musi być stałe łącze bo sprawa umiejscowania kamery to pikuś. Może być nawet na moim kibelku. Jeżeli w okolicy Kalnicy czy Strzebowisk znajdzie się ktoś kto posiada np neostradę to za pomocą WiFi (sieć bezprzewodowa działająca na częstotliwości 2,4 GHz) można to zrobić. Na prędce mogę podać przykładowe ceny:
Komputer (może być używany) ok 500 PLN
kamera internetowa ok 100 zł
2 punkty dostępowe np D Linka ok 400 zł
anteny np firmy Dipol 200-400 zł w zależności od odległości między nimi
Nalezy również dodać miesięczne wydatki na prąd i częściowe pokrycie kosztów łącza
ok 50 zł/miesiąc
Co daje kwotę jednorazową ok 1500 PLN
Nazwy firm wymieniłem, ponieważ takich używam i są jakościowo sprawdzone.
Jest jeszcze jedno rozwiązanie zamiast WiFi można wykorzystać łącze satelitarne :)
na osłodę widok z fotoaparatu :)
pozdrawiam
J Lupino
Widok z kibelka??????
Długi