Nie wiem, czy Michał skorzysta z Twojej rady. On się pytał w czerwcu ub roku. Chyba już poradził sobie z tym problemem....
Pozdrawiam
Wersja do druku
..to teraz tak moi drodzy... W Sanoku od kilku już lat działa prężnie HKG 'Born to Climb" organizując imprezy wspinaczkowe i z uzyciem lin, takie jak : obozy, kursy, szkolenia, wyprawy, wycieczki itd.itp... znajdują się w mieście Trzy ścianki wspinaczkowe , Goprowska, HKG -Gimnazjum nr 3 na ulicy Lipińskiego , wspiny w każdy poniedziałek i środę od 17tej do 19:45 oraz ciekawy boulder w SP3.. co do łojenia w naturce to tak jak wspomnieli Czarnorzeki, Kamień Leski ( choć to pomnik) jest kilka ciekawych dróg no i co roku chłopaki robią nowe ;-) do tego jest mały murek skalny (4/7m) jakies 1,5 km za kamieniem Leskim przy szlaku w stronę Czulni... polecam link http://www.rkw.org.pl/index.php?opti...=100&Itemid=45
oraz mało aktualizowany ostatnio - ale to się zmieni :
http://www.hkg.tfl.pl/
http://www.hkg.interq.pl Klub działa, kontakt aktualny tylko nie ma komu się stroną zająć...
do tego klika murów ceglanych na których można się zmęczyć... prawie tyle w tej kwestii, neistety ubogi region wspinaczkowy...
jak jakieś pytania to z chęcia udzielę szczegółowych informacji...
A jak wygląda sytuacja w Czarnorzeckim Parku Krajobrazowym - konkretnie chodzi o Prządki.
Jak byłam tam w marcu widziałam spity, ale o ile się orientuję - wspinać "oficjalnie" się nie wolno.
Czy coś się zmieniło ?
Czy w okolicy są jakieś inne miejsca wspinaczkowe ?
Pozdrowienia
Basia
Za zamkiem się wspinaja i tam raczej nie ma zakazu.
W przadkach po wprowadzeniu zakazu nie wyrwano ringow i spitow i dzieki bogu chyba przez to nie ma takich dziur jak w ciezkowicach sa.... na samych przadkach sie nie wolno wspinac oficjialnie i niech tak pozostanie drogi robili przeroznie stara gwardia z Krosna z Rzeszowa i Debicy polecam archiwlane numery "Przadkowca". Jak ktos chce tam wspianc to niech idzie pod zamek i loji na krowie i pobocznych skalkach, ma jeszcze wielbada na czarnorzekach i wcale niezle z swiezutkimi ringami sokoli grzebiecik. a Skalek jest sporo tylko chlopaki z leska takie jakies dziwne i po lasach nie laza :-)
Moja wiadomość została usunięta przeze mnie osobiście niesnaski załatwiam w zaciszu.
Kiedyś w tvn widziałem urywek jak z zapory na Solinie robili zjazdy.....
a mi się marzy tak na spokojnie podyndać na moście wąskotorówki koło Komańczy to chyba było... jak się na Duszatyń idzie....
no chyba ze mi się mosty pomyliły.... ale on tam taki wysoko nad doliną...
Pytam o skałki, bo mój mąż i starszy syn się wspinają i czasem przy okazji turystycznej wyprawy warto zabrać ze sobą kawałek liny i wspinaczkowe butki i spróbować czegoś nowego.
Wspinali się kiedyś np. na Kamieniach Brodzińskiego (zagadka - czy ktoś wie gdzie to jest ?)
Kamień Leski i Prządki są wśród wspinaczy nawet z odległych okolic ogólnie znane, interesowały mnie też inne rejony, a zwłaszcza takie mniejsze bulderowe.
Przy okazji dziękuję za "czystkę" w temacie, ale mam pretensje że w rozpędzie usunięto też moje podziękowania dla Anyczki :-)
Pozdrowienia
Basia