Spokojnie. Nie będzie to na pewno budowa. Tyle powiem... 8)
Wersja do druku
Spokojnie. Nie będzie to na pewno budowa. Tyle powiem... 8)
Czuję się juz lepiej. Tylko czemu Jabol jestes taki tajemniczy?Cytat:
Zamieszczone przez Jabol
Może Jabol będzie tam chodował króliki? :twisted:
Solidność budowy przemawia raczej za żyrafami. Stado żyraf na zielonych łąkach Tworylnego to byłoby coś :wink:Cytat:
Zamieszczone przez Browar
haha ciepło ciepło... skróć szyje i podedukuj... 8)Cytat:
Zamieszczone przez zillo
... no musi strusio w takim wypadku... :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Jabol
hucuły, też mogą byćCytat:
Zamieszczone przez Jabol
Bydło watusi
:twisted:
A tak poważnie, w okolicy, również na stokach Stołów i Magury więcej jest takich ogrodzeń. Nowiutkich. Uprawy leśne, nasadzenia muszą być chronione przed jeleniami. Czasem się zdarzało, że łania dostała się za ogrodzenie i leśnicy mieli problem, jak ją wypuścić, bo spłoszona zapomniała jak weszła. Stąd solidność ogrodzenia.
Długi
...jest to tylko okresowe i przejściowe nie ma nic wspólnego z chodowlą czegokolwiek tak że bez żadnych obaw co do zasiedlanie doliny czy jakieś poważnej gospodarki w niej...
Hej :)
Tak śledzę ten wątek i sobie zaraz przypominam artykuł w jednym z pism pttkowskich o zmianach w krajobrazach karpackich. Mianowicie o zarastających lasem (a też b. często obsadzanych przez leśników) polanach na wierzchowinach i zboczach górskich. Wygląda na to, że leśnicy i w dolinie Sanu nie zdzierżyli widoku łąk i zamierzają powoli je 'uproduktywnić'. Czyżbym się mylił? Nie wiem, czy mam w tym przypadku rację, ale może ktoś z inspektorów leśnych wskazał na 'nieprawidłowość' i przerażony nadleśniczy 'uproduktywnia'? Jabol - Ty znasz miejscową brać leśną. Wiesz jakie są plany co do kompleksów łąk w tej części Bieszczad?
Czy niepowtarzalne krajobrazy mają zniknąć w leśnych gąszczach w imię produkcji, bleeee, leśnej? Mnie dość smutno, gdy idę i widzę piękne polany, z cudownymi panoramami, ale niestety znikającymi na skutek inwazji lasu. Ostatnio widziałem takie uproduktywnienia w paśmie Małych Pienin nad Rozdzielem.