1 załącznik(ów)
Odp: Fotki zwierząt i roslin bieszczadzkich
Witajcie dziękuje za nadesłane fotki potrzebuje jeszcze jednego info
dane osoby co przesłała mi takie oto zdjęcie załączone w załączniku wiem że to Wojtek ale nei wiem jaki prosze o kontakt na
mirek(malpa)lutowiska.com
Poizdrawiam
Możesz znależć ciekawe objekty do fotki w Rymanowie Zdroju, to miejsce Aktywnej Ochrony Płazów. Znajdziesz je przy wyjściu czerwonego szlaku w kierunku Wisłoczka i Pulaw. Tuż za leśniczówką po prawej stronie...! Hej
Fajna trasa i fajny pomysł. Byliśmy tam wiosną ub roku. Niestety, żadnych niespodzianek nie zastaliśmy. Takie same gatunki jak u nas. Na "rzadkości" lepiej wybrać się na Pogórze Przemyskie. Tam występuje traszka karpacka, żaba zwinka i żaba dalmatyńska. Nie miałam szczęścia. Ani jednego z wymienionych gatunków nie spotkałam.
W Rytrze znajduje sie w Roztoce Ryterskiej kompleks ochronny płazów i gadów. Można by coś podobnego zrobić w Bieszczadach np. w Lutowiskach. Tam na ekomuzeum można spotkać kilka ciekawostek np. padalca w odmianie barwnejturkusowej.
Już nie wspomnę o ścieżce spacerowej Tarnawa-Dćwiniacz. 17 żmij wylegujacych się na ścieżce w różnych odmianach barwnych. Kilkanaście uciekło przed nami.