Odp: Bieszczady w TVN Meteo
nie wiem jak wy ale ja cały czas co dorwe sie do tvn-u to zawsze trafiam na odcinek z "bieszczadzkim kociołkiem". No i fakt jestem bardzo zawiedziony, liczyłem na zobaczenie MOICH BIESZCZADÓW a nie przedbieszczadzia jak z synem nazywamy solinę polańczyk itp
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
A bo wy byście tylko wszystko krytykowali ;) "Na miejscu" mają widac inne zdanie:
"Po żmudnych i długich przygotowaniach, mimo niesprzyjającej pogody, powstał bardzo ciekawy, w swej formule odbiegający od wcześniejszych emitowanych w telewizji [...] gdyż wszystkim przecież leży na sercu rozwój turystyczny Bieszczad."
:mrgreen:
A o co właściwie chodzi:shock: :-? :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Polej
Wszak jest to tylko pierwszy krok.
Ciekawe jak będą wyglądać następne ?:twisted:
Co Ty Polej tak się krokami :D interesujesz?? ;P
Cytat:
Zamieszczone przez
KKKrzychoo
A o co właściwie chodzi
No jak o co? :-D O kroki :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Derty
Co Ty Polej tak się krokami :D interesujesz?? ;P
Zastanawiam się, czy jest możliwe oddanie w takich krótkich relacjach prawdziwego "klimatu" Bieszczad? Opowiedzieć o wszystkich walorach, o tym wszystkim, co my czujemy, co nam w duszy gra. Telewizją rządzi komercja, w Bieszczadach nie ma jej na tyle aby poświęcić program promujący o wymiarze kilkunastu, czy kilkudziesięciu minut. Może to i lepiej ? ;-)
Nie kpijcie aż tak niemiłosiernie. To reklama, ludzie płacili i to od 300 zł aby sie pokazać
Jak reklama to mogło łaskawie TVN Meteo napisać, że to jest reklama, albo też materiał promujący knajpy w Polańczyku, a nie Bieszczady. Zresztą reklamy też widywałem na lepszym poziomie.
Cytat:
Zamieszczone przez
MF
Jak reklama to mogło łaskawie TVN Meteo napisać, że to jest reklama, albo też materiał promujący knajpy w Polańczyku, a nie Bieszczady.
W różnych zapowiedziach się to w sumie przewijało:
"Pomysłodawcami akcji są przedsiębiorcy z branży turystycznej z Polańczyka, ale to dzięki wsparciu inicjatywy przez Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego oraz włączenie się do niej samorządów gminnych Soliny, Leska i Ustrzyk Dolnych udało się doprowadzić do finalizacji tego przedsięwięcia."
Chyba po prostu zbyt duże wymagania stawiamy - przecież takich promocji nie robi sie dla starych bieszczadzkich wygów, bo ich zachęcać do przyjazdu nie trzeba, tylko raczej do tych co jeszcze nie byli lub byli raz czy dwa ale jeszcze nie wiedzą czy chcą wrócić.
Jedyne co może dziwić to po pierwsze nędzna oglądalnośc stacji i raczej przypadkowy target - forumowicze obejrzeli bo sie wzajemnie poinformowali. Pozostali mogli obejrzeć przypadkowo - bo akurat leciało, tylko ilu potencjalnych turystów ogląda stale TVN Meteo... Po drugie: chyba strzałem przysłowia kulą w płot można nazwać emisje takiej kampanii (bo to jest kampania reklamowa)... tuż po sezonie. Ciekawe ilu nie znających jeszcze Bieszczadów turystów, będzie podczas planowania przyszłorocznego urlopu pamiętało że we wrześniu minionego roku był taki film i w ogóle co w tym filmie pokazano.
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
tylko ilu potencjalnych turystów ogląda stale TVN Meteo... (...) tuż po sezonie. Ciekawe ilu nie znających jeszcze Bieszczadów turystów, będzie podczas planowania przyszłorocznego urlopu pamiętało że we wrześniu minionego roku był taki film i w ogóle co w tym filmie pokazano.
8-) i tu się niezgodzę Piotrze
1. każdy potencjalny turysta mający kablówkę lub satelitę oglada TVN Meteo - sprawdza pogode przez wyjazdem.
2. tuż po sezonie???? Toz sezon na Bieszczady własnie się zaczyna :grin: I chyba się zgodzisz ze mną że teraz są najpiekniejsze :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
KKKrzychoo
8-)
1. każdy potencjalny turysta mający kablówkę lub satelitę oglada TVN Meteo - sprawdza pogode przez wyjazdem.
Zgadza się - ale ilu ich jest we wrzesniu?
[edit:] bo mi najważniejsze uciekło: pogode zazwyczaj ogląda się na kilka-kilkanaście dni przed wyjazdem czyli w czasie gdy juz ZDECYDOWALIŚMY się co do miejsca, wszystko ustalone i zaklepane. Jakos mi sie nie widzi gosć gapiący sie cały rok w Meteo, który na podstawie prognozy dla Polski wybiera miejsce urlopu (a nie odwrotnie).
Cytat:
Zamieszczone przez
KKKrzychoo
2. tuż po sezonie???? Toz sezon na Bieszczady własnie się zaczyna :grin:
Dla tych co teraz jadą pewnie tak. Dla przedsiębiorców z branzy turystycznej juz się w zasadzie skończył. Mozna sie kłócić ze sezon trwa cały rok - ale tu chyba chodzi o ilość turystów jaka przyjeżdża w lipcu/sierpniu, a to do jesieni raczej trudno porównywać.
Cytat:
Zamieszczone przez
KKKrzychoo
I chyba się zgodzisz ze mną że teraz są najpiekniejsze :mrgreen:
Też lubie Bieszczady jesienią - na zdjęciach :) A w ogóle to fuj - błoto, pada, zimno, ponuro i do bani. Lato to jest to :)