Odp: Kilka słów o języku polskim...
Wybacz Wojtku maleńką poprawkę stylistyczną(wywołała mój uśmiech-nie złośliwy!).Napisałeś:cyt"Podobnie jak Wuka na moim biurku leży zawsze "Słownik ortogr..."Z tego wynika,ze leżę na Twoim biurku na podobieństwo "Słownika.."
Winno być "Podobnie JAK U WUKI",na moim biurku...."
Zawsze mi takie przejęzyczenia przypominają wywieszkę "Z powodu choroby sklep zamknięty".Pozdrawiam bardzo serdecznie.WUKA
Cytat:
Zamieszczone przez
WUKA
Wybacz Wojtku maleńką poprawkę stylistyczną(wywołała mój uśmiech-nie złośliwy!).Napisałeś:cyt"Podobnie jak Wuka na moim biurku leży zawsze "Słownik ortogr..."Z tego wynika,ze leżę na Twoim biurku na podobieństwo "Słownika.."
Winno być "Podobnie JAK U WUKI",na moim biurku...."
Zawsze mi takie przejęzyczenia przypominają wywieszkę "Z powodu choroby sklep zamknięty".Pozdrawiam bardzo serdecznie.WUKA
No i już wpadka...:oops: Ale wstyd... Przepraszam, nie miałem żadnych ukrytych intencji :oops: miało być, "że podobnie jak u WUKI"... itd.
Ale, z drugiej strony, właśnie o to mi chodziło, by nie przechodzić nad takimi "wypowiedzeniami" do porządku dziennego. Dzięki, WUKA, i jeszcze raz przepraszam... (Pisałem o niechlujstwie a sam takowym niechlujem się stałem...)
Proponuję za byczki usuwać byczkoczyńców z forummmm ;);););)
A to dlaczego? Czy dyslektycy albo inni dys.. musza cierpieć za swoją ułomność. Pozdrawiam
To ja już z forum spadam bo sadzę byka na byku. A Państwo belfrzy co to każą dużo czytać, by pisać bez błędów, przesadzają. Bo ja naprawdę dużo przeczytałem i nic z tego nie wynikło. Ja widzę treść, nie widzę liter. Tak mnie nauczono czytać.
Trudno sie z Duchem nie zgodzić . Podzielam zdanie przedmówcy , aby pamiętać trzeba być wzrokowcem nie każdy nim jest .
Cytat:
Zamieszczone przez
chris
Proponuję za byczki usuwać byczkoczyńców z forummmm ;);););)
ależ ja żartuję, spooko :razz: pozdrowionka dla wszystkich dys... coś tammmmm.
Lepiej zwyczajnie chwycić byka za rogi!Chociaż..sama jestem majowym Byczkiem i nie będę kopać do własnej bramki.Też żartuję!
Zawsze warto dawać szansę !
Nie o ortografach, ale o literówkach (ale żeby nie było, że to mi w niczym nie przeszkadza:))
Niemłgoem urzyiweć, że mgoę zumierzoćto co wśłaine cztyam.
Foennmnelaa moc lgudzikeo ułmsyu! Włudeg bdaań ppodzrzeynorwach naUsrniweciytee Cmabrigde, nie ma zinnaczea w jekaij keolśjcnoi lteriy unomcziesze są w swiłoe, jyeinde iottnse jset, aby piszwera i onisatta lteria błyy na wyśłaiwcm miscjeu.Rtszea mżoe być caicikłowie pnarzeszmiea, a i tak jset się w sintae pyrzatczeć tsket bez pmelrobu. Dzjiee się tak paoinweż ldzkui usmył nie cztya kdaeżj lriety po keoli lecz słwoa jkao cśłaoć. Nmietiswoae, co? No cóż, a ja zwasze małelyśem, że ogrifrtoaa jset wnżaa.
Bez trudu odczytałam to co napisał Jaro, aczkolwiek nie praktykujmy takiego języka.