1 załącznik(ów)
Odp: Bieszczadzkie puzzle
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Jeziorka Duszatyńskie
Pozdrówka - Bazyl
Ta zagadka była z okazji setnej rocznicy "narodzin" jeziorek -- a tak było przed "narodzinami" wg. mapy CK z ok 1877 roku w zał.
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Hej!...tak troszkę na szybko ...
Wstwiam następne .. i pytam gdzie to :lol: ;-) ??
3 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
- proponuję jakiś limit czasu na odpowiedź np 24h max po upływie którego nastepuje podpowiedź
Zgodnie z zasadą jw...... podpowiadam, załączając rozszerzone obrazy tego samego miejsca i widok w kier południowo -wschodnim :wink:(trzeci zał.) . Rzeczywiście, może poprzednio za bardzo "tajemniczo" to ująłem.Pisamna podpowiedż - przełęcz 712 Petry...
1 załącznik(ów)
Ooo widzę miejsce w którym zeszłej jesieni prawie wymiotowałem ze zmęczenia po podjeździe rowerkiem... Czyżbys wybierał się na geocacha Jawor? wielka jodła na przełęczy pod Jaworem, interesujace rumowisko skalne dla Klopsa i pare innych ciekawych miejsc...
teraz odskoczymy w inne okolice cudne widokowo lecz obrosniete tabliczkami "teren prywatny wstep wzbroniony"...
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
..... Czyżbys wybierał się na geocacha....
Czas już najwyższy wybrać się - na razie "trenuję" ;-) tu i tam..
Wiem gdzie są te tablice "teren prywatny", nie podpowiadaj. Jeżeli nikt mnie nie wyprzedzi z odpowiedzią to odp.jutro wieczorem.
3 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Anyczka20
Kurde Jabol, a miałam iść spać...ale się zawziełam ....A tak w ogóle fajna zabawa :lol:
Czyżby tylko Ala się zawzieła :wink: , no i my też .... (Jabol i ja) "zapalńcy zawzięci " w czytaniu map.. a gdzie Inni ???
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
teraz odskoczymy w inne okolice cudne widokowo lecz obrosniete tabliczkami "teren prywatny wstep wzbroniony"...
Odpowiadam "obrazkami" - Paniszczów
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
więc odpowiadam -Kalnica
życze przyjemnego wędrowania
Co racja - to racja.
Dzięki za życzenia, wędrowało się jak zwykle wspaniale. Co do zawzięcia się innych, to tak gdybam sobie, że być może doba na rozwiązanie to zbyt krótko, więc może Jabol jako założyciel wątku poluzuje regulamin i zgodzi się na doby dwie?
Pozdrówka - Bazyl
Joorg:) zaliczone:))) Chodziło mi głównie o Carki i Bukowinę ale Paniszczów sie załapał. Bazyl:) Luzik zioom! Zatem 48 godzin bo ja tez ostatnio niepotrzebnie załapałem sie na podpowiedź od Joorga. nie zdążyłem na czas z gór wrócic... Zarzucajta nowy zagadok ...
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Co racja - to racja..... może Jabol jako założyciel wątku poluzuje regulamin i zgodzi się na doby dwie?
Jabol już się zgodził .(jw)
Bazyl przepraszm , zapomniałem poprzednio Ciebie jak i Pastora ,wymienić w gronie " pozytywnie zakręconych czytaczy map wszelakich"
(Kto następny -- zapraszam)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
... Zarzucajta nowy zagadok ...
Nie ma sprawy , przenosimy się teraz w PIĘKNY REJON............ i do tego jest tam na szczęście ,mniej tabliczek z napisem " teren prywatny"
1 załącznik(ów)
Hej!
Nie podaję gdzie, może się inni wkręcą, ale jesienią stały tam te rajcowne gabloty: