Odp: Traperskie wakacje z córką
Jak sie tam w maju poza polem rozbijalem to misio mi sie przypomial co mial niedaleko gawre pare razy ryknal z krzaczorow to wystarczylo mi zeby sie zwijac i do ludziow isc.. tam to radze spac albo w cerkwi albo na polu namiotowym od strony lopiennika i od poludnia jest terenem silnej nocnej penetracji misia :-)
ja przypuszczam ze odleglosc 200-300m od wiaty w bazie moze wystarczyc na pierwsze traperskie wakacje :D co innego pozniej jak apetyty wzrosna :) ale na pierwszy raz powinno starczyc.
tam misiek wlasnie chodzi 200- 300 metrow od bazy.......kazdy to wie ze jest blisko bo wystarczy isc powyzej bazy w smerczyne a tam widac duzo duzych lapkek misia odbitych na ziemi .....
Polecam baze namiotową w Łopience.
Bazowi pozwolą wam zbudowac szałas, a wszystko reszta tak traperskie że bardziej się nie da.
Lech
moim zdaniem Łopienka jest idealna :) pakujcie sie i ruszajcie :-) koniecznie wybiezcie sie na korbanie przez przełecz Hyrcza, ta góra kazdego wykarmi borówkami :)
Polecam też świt z Korbani. Trzeba wyjść deko po północy. Jest tam pięknie co cud.
Długi
Możesz też zbudować szałas w Duszatynie. Cisza, spokój, woda pod bokiem do picia (Olchowaty) i do kąpieli (Osława). Też "na uboczu" jest Krywe, możliwość wynajęcia bacówki. Warunki mocno traperskie, a jednak trochę cywilizowane, San pod bokiem, rezerwat itd.
Moje dzieciaki i tu i tam były zachwycone. Teraz już dorosłe same wracają do tych miejsc.
Długi
a macie jakies namiary na łopienke? zeby sie jakos zapowiedziec wczesniej:)
http://www.lopienka.pl/
Najlepiej, to trzeba tam iść i się zapowiedzieć. :grin:
Pozdrawiam
to tak zrobie:) dziękuję za linka i być może, do zobaczenia w bieszczadach!:)