No, widzę że trzeba będzie podnieść poprzeczkę :)
Wersja do druku
Co to za miejsce:
Ciężko tu dać jakaś podpowiedź, bo to chyba najprostsza zagadka z dotychczasowych. No a przewodnicy to już bankowo muszą wiedzieć, bo łażą tamtędy w te i we wte. Czy "przez" to nie wiem, ale 15m obok na pewno.
Ok, można tam wejść taką kładką (ale nie trzeba):
Ostatnia - chyba - podpowiedź: fotka poniżej jest robiona dokładnie z miejsca które widać na pierwszym zdjęciu, czyli pomiędzy słupkami. Dodam że w pobliżu przybyło ostatnio sporo głazów a w promieniu 50-60m od obiektu są dwie drogi asfaltowe, potok, rzeka, tory, osuwisko i była kiedyś drewniana budka ale się zmyła. Każdy z Was tam był.
Komańcza Letnisko?
Komańcza-Letnisko, cmentarz wojenny z I wojny św., 30 metrów za dawnym drewnianym przystankiem PKP - kładką widoczną wyżej, którą niegdyś więcej osób chodziło w ramach czerwonego szlaku. Dojście jest również ścieżką z drogi do klasztoru, ścieżka odbija do kapliczki MBL (nie mylić z MBL Sanok ;)) Kawałek wyżej przy ścieżce były/są pozostałości spalonego przez UPA sanatorium kolejowego w formie reszek podmurówki, itp. Nie wiem w jakim stanie są obecnie, dawno nie zaglądałem.
Dokąd prowadzą poniższe drzwi:
Czy nie czasem Łopienka ? - kaplica
a te papcie to czyje niby?