Odp: Propozycja moderowania...
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Aby to wyeliminować wystarczy pisać na temat lub umieszczać posty we właściwych działach.
W takim razie mam pytania:
Dla przykładu - w wątku o Suchych Rzekach wywiązała się ciekawa dyskusja na temat przewodnictwa, w której sam bierzesz udział.
Jednak ten temat nie ma już nic wspólnego z zasadniczym pierwotnym tematem wątku. Niemniej wyewoluował z zasadniczego wątku, co zresztą zdarza się bardzo często, że temat dyskusji się zmienia, nie tracąc przy tym na merytoryczności.
Co z tym ? wydzielić ?
Jeśli chodzi o usuwanie wulgaryzmów jestem jak najbardziej "za".
Pozdrowienia
Basia
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
Jeśli chodzi o usuwanie wulgaryzmów jestem jak najbardziej "za".
Pozdrowienia
Basia
a ja przeciwny. Skoro są to słowa tak powszechne to znaczy się że potrzebne, choćby aby podkreślić emocje piszącego. Przy czym widzę różnicę między wulgaryzmem, a obelgą. Obelgom stanowczo nie!
Wulgaryzmom NIE!Jest tysiąc innych sposobów i słów na wyrażanie emocji,ale ten najłatwiejszy i paskudny.Bardzo się cieszę,że kropkujecie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Barnaba
Skoro są to słowa tak powszechne to znaczy się że potrzebne
Powiedz, że nie mówisz serio :shock:
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Nie jest to możliwe technicznie. W Koszu można umieszczać wątki, nie można pojedynczych postów. Oczywiście da sie to obejsć, bo mozna założyć wątek np. pt. "śmieci", przenieść do niego owe posty a następnie cały wątek przenieść do Kosza. Tylko kto się będzie z tym bawił to raz a dwa że zadziała jednorazowo, aby przenieść następne posty do Kosza, znowu trzeba będzie załozyć wątek. Jak za 5 minut znowu ktoś napisze coś co się tam kwalifikuje, to znowu nowy wątek i ta sama droga.
Szkoda. Każdy mógłby sobie wyrobić opinię o usuwanych postach i może uniknęlibyśmy klasycznej debaty o złych modach i uciskanych użytkownikach. ;) Atak trzeba się przyzwyczaić, że moderator to pan i władca naszych postów. ;) Ja tam dużo nie piszę, ale jak ktoś musi, to przecież zawsze jest "off-topic", gdzie można zacząć nowy temat w ten sposób: "nawiązując do dyskusji w temacie <link> ...".
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Powiedz, że nie mówisz serio :shock:
owszem mówię serio. Nie nadużywam wulgaryzmów ale też nie unikam ich specjalnie. I nie widzę w tym nic złego.
Zaloguj sie na 321 Góry tam sobie uzywaj... Tam chyba nie ma modów, bałagan totalny i raj dla dryfujacych dygresjonistów. Próbowałem przeglądać kilka wątków: Ciekawy tytuł ---> następnie kilka stron medrkowania i pitolenia... Jak juz trzeba sobie zakląć to daj literke i wykropkuj człek czyta i tak całe wyrazy :-D albo uzyj synonimów np "Kurtyzana jego mamusia" czy "motyla noga"...
Hej:)
3 grosze Dertego: mnie tam pomysł Barnaby przeraża, bo pokusy silne bywają zwycięskie:wink:
A chodzi o to, że niektórzy mogą okazać się genialnymi cenzorami - jeśli im coś nie podpadnie w czyichś poglądach, to zamkną japę innemu za pomocą <delete>. To silna pokusa i trzeba naprawdę sporego dystansu, aby jej nie ulegać:D Może z tego powodu tak się zdarzyć, że dowolny wątek będzie się zamieniał w kolejną egzegezę regulaminu, bo komuś coś się będzie wydawało, bo ktoś kogoś ocenzuruje.
W kwestii moderatorów - odpowiedziałem pozytywnie na hasło 'szukamy moderatorów'. Na mój post na PW jednak nie odpowiedziano mi i mam ochotę w związku z tym .... ...... . .... ... . ....:P No dobra - nie jest aż tak źle:D Jednakże poproszę o pisemną decyzję bez uzasadnienia:D
Uważam, że dotychczasowe moderowanie przynajmniej mi nie przeszkadza. Mam świadomość, że chwila zapomnienia oznacza kosz, czyli bazgranie zupełnie po próżnicy:D
Pozdrawiam,
Derty
w kwestii cenzorowania. Z początku miałem duży dystans do wątku o Poznaniu, ale jednak....
Akcja Marcowego mnie zeźliła. Nie było tam wulgaryzmów ani rasistowskich haseł- jeśli już, powinny być posty przeniesione na nowy wątek-np "Pracujemy w banku" albo coś.
Wniosek i apel zarazem
Jeśli już nie możecie powstrzymać się od działania, róbcie to twórczo a nie destrukcyjnie. Wątek "Poznań" ma 23 posty z czego przeszło połowa rozwalona przez Marcowego w dodatku w lutym.
Cytat:
Zamieszczone przez
Barnaba
powinny być posty przeniesione na nowy wątek-np "Pracujemy w banku" albo coś.
W żadnym wypadku - powinno być ostrzeżenie za spamowanie reklamami (pkt. 2 regulaminu).
Argument że Bieszczadnik pomaga Bieszczadnikom jest śmieszny; w ten sposób można z OT zrobić słup reklamowy i każdą reklamę tak tłumaczyć.
Natomiast co do tematyczności - jak sama nazwa i opis wskazuje OT jest działem z postami na dowolny temat. Jeżeli sami forowicze rozwalają sobie dany wątek w OT to trudno - imho tak powinno zostać i żadne apele o robienie porządku w OT są nieuzasadnione; przy okazji może da to do myślenia co do rozwalania wątków w innych działach, bo na ogół bywa tak że dopóki na własnej skórze ktoś się nie przekona, iż jest to uciążliwe, to udaje że nie może tego pojąć.