Odp: Schengen - chodzenie wzdłuż granicy
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
Ciekawym, czy kto się orientuje, czy pozostał w Słowacji zwyczaj ogłaszania takich 'wygłasek' przez gęstą sieć megafonów we wsiach i miastach?
Pzdr.
Derty
Cytat:
Zamieszczone przez
Derty
Ciekawym, czy kto się orientuje, czy pozostał w Słowacji zwyczaj ogłaszania takich 'wygłasek' przez gęstą sieć megafonów we wsiach i miastach?
Pzdr.
Derty
Kiedyś słyszałem, za.....cie to brzmi.
Cytat:
Zamieszczone przez
Derty
Tak, ale teraz są przede wszystkim ogłoszenia reklamowe (typ muzyczki się nie zmienił od lat 30). Miałam okazję słyszeć w tym roku kilka razy.
Pozdrowienia
Basia
hahaha no właśnie, zawsze mnie to zastanawiało czy te szczekaczki działają?hahaha, jak to wygląda w teorii???o jakiś konkretnych godzinach?nie wiem w południe Anioł Pański czy kak?
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
o jakiś konkretnych godzinach?nie wiem w południe Anioł Pański czy kak?
Pamiętam jak przeprawiałem się przez Tatry Niskie rowerem, usiadłem pod sklepem w jednej z wiosek i konsumowałem świeże zakupy. To było południe - zapamiętałem.
A tu nagle muzyczka powitalna, ogłoszenia, muzyczka pożegnalna.
Normalnie boki szło zrywać...:-P
...to co .. od dziś dzikie hordy z plecakami na graniczny? Szum w televizorni...
...a na weekend śmigamy "na pałę" w Vychodne Karpaty
Już sobie wyobrażam, jak będą fajne wiosenne wyjazdy kursowe - z Dębiego Wierchu myk na Buszow. Z przełęczy pod Lackową myk na Buszow. Ze Studenego Wierchu myk na Buszow.
Ach - mniodzio :grin:
Biedne studenciki:P Prapali...
Pozdrawiam,
Derty
DZIABA TERAZ TEZ SIE TAK CHODZI TYLE ZE PRZEZ OZENNA TYM SAMYM AUTOBUSEM CO NA RADOCYNE JEZDZICIE TYLKO DO KONCA POTEM 1,5 H JESTES JUZ U STUP BUSZOWAO O DZIWO NAN CHODZI WIECEJ POLAKOW NIZ SLOWAKO :wink: ZA TO BRAK STUDENTOW Z skpb