Odp: Zakaz jazdy autobusów na trasie Wetlina - Ustrzyki Górne?
W Dwerniku na Sanie też most "oznakowany", bez sensu...muszę teraz z ludźmi drałować 2,5 km asfaltem żeby dojść do wejścia niebieskiego szlaku;/ jak się jest samemu to takie zakazy nie przeszkadzają...ale jadąc z pełnym autobusem to jest to wielkie utrudnienie..;/
Autobusy kursowe i wycieczkowe widuję na tej trasie, ale także z drewnem lub tłuczniem ( ciekawe ile ważą te ostatnie. hehe )
:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
takitam
Autobusy ... :lol: wycieczkowe widuję na tej trasie,
Cicho tam;)
Ale przecież, jeśli chodzi o most (na Sanie) w Dwerniku, to tamtędy jeździ autobus kursowy PKS, w dni powszednie chyba 3 razy dziennie. Jedzie do Nasicznego i zawraca. Czyli 6 przejazdów przez most.
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Ale przecież, jeśli chodzi o most (na Sanie) w Dwerniku, to tamtędy jeździ autobus kursowy PKS, w dni powszednie chyba 3 razy dziennie. Jedzie do Nasicznego i zawraca. Czyli 6 przejazdów przez most.
Może te ograniczenia nie dotyczą autobusów kursowych? no ale to by i tak było kretyńskie, skoro jeżdżą PKSy to mogą i pozostałe autobusy wycieczkowe, tak przynajmniej powinno być.
Cytat:
Zamieszczone przez
Misieg
Może te ograniczenia nie dotyczą autobusów kursowych? no ale to by i tak było kretyńskie, skoro jeżdżą PKSy to mogą i pozostałe autobusy wycieczkowe, tak przynajmniej powinno być.
Kwestia tonażu.
Autobusy PKS to H9, H10, Tramp czyli 8 ton.
Atokary wycieczkowe to Bova, Marcedes, Man, Setra czyli od 16 wzwyż.
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Kwestia tonażu.
Autobusy PKS to H9, H10, Tramp czyli 8 ton.
Atokary wycieczkowe to Bova, Marcedes, Man, Setra czyli od 16 wzwyż.
A wspomniane powyżej zwózki drewna? Przecież to takie właśnie pojazdy głownie niszczą drogi.
wygląda na to że powiat leski nie chce masowego turysty w Bieszczadach... to chyba dobrze dla userów forum...
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin
wygląda na to że powiat leski nie chce masowego turysty w Bieszczadach... to chyba dobrze dla userów forum...
Dla nas jak najbardziej...dla reszty "warszawki" nie za bardzo;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Misieg
Dla nas jak najbardziej...dla reszty "warszawki" nie za bardzo;)
Ten region żyje z turystyki. To nie tylko ośrodki wypoczynkowe. Podobna sytuacja jest w gospodarstwach agroturystycznych. Z tego co wiem Galicyjskie Gospodarstwa Gościnne zwołały zebranie w celu omowienia co zrobić z fantem braku turystów indywidualnych. Myśmy przewodnicy mieli znakomitą wiosnę. Nie wiem jak będzie z sezonem letnim. Już koledzy wydzwaniają do mnie po zlecenia. A ja tych zleceń nie mam. W jednym z ośrodków zaproponowano nam obsługę koloni za 100 zł brutto (jestem vatowcem) więc zarabialibyśmy około 55 zł dniówka. Odmówiłam, ktoś się jednak połasił nawet na takie zlecenia. Ech, nie mam dziś humoru. Jestem chora, straciłam głos i złudzenia.