Odp: Slub i wesele w Bieszczadach
Ja póki co nie wnikałam za bardzo w temat, myślę że na wiosnę pojedziemy w Biesy zorientować się na miejscu, bo przez internet nie da się dokładnie rozeznać. Ale jeśli tylko coś znajdziesz godnego uwagi - pisz na forum :)
No i daj znać, gdy już będziesz wiedzieć, jak od strony organizacyjnej załatwić ślub w kościółku w Łopience!
Powodzenia i pozdrawiam!
hallo,
A wyobrażcie sobie powóz (karetę),którą ciagną dwa ,a co tam dwa,-trzy żubry !!!
(nie ,żebym był przeciw,czy coś...ale tak mi się mimochodem skojarzyło i wyobraziło)
pozdrawiam i życzę powodzenia
:)
sługa uniżony pierogowy
ale czemu trzy??
:> ślub i wesele w Bieszczadach.. brzmi pięknie, jeszcze Łopienka. każda dziewczyna lubi pomarzyć hihi dlatego też się rozmarzyłam. mi się jednak marzy ślub na łące, tylko we dwójkę (to też ślub?) (jak w braveheart ;p). życzę wam pomyślności.
ps. ostatnio śnił mi się samotny żubr żrący trawę, muszę sprawdzić w senniku co to znaczy.
Oglądaliście w TV jak facet chce sprzedać sanie z białym niedżwiedziem, te z " Potopu" ? Może te żubry do tych sań. Sanie można zmodyfikować tak jak jeden baca z Zakopanego.
Baca zamontował kółka pod saniami, takie na korbę bo na obwodnicy może być czarny asfalt i kłopot z dojazdem do ful wypas pensjonatu na weselną wyżerkę.
Dodał bym też renifery i czarnego Mikołaja bo mi się z asfaltem skojarzyło.
Kiedyś zaszedłem na tygodniu na bazę do Łopienki, w sobotę miał być pierwszy, czy jeden z pierwszych ślubów w odbudowanej cerkwi. Żenili się podobno ci co aktywnie pracowali przy odbudowie i myślę, że oni mieli moralne prawo do ślubu w Łopience.
Polecam Wilczą Jamę w Smolniku- gm. Lutowiska. Powyżej Wilczej Jamy jest piękna cerkiew, w której można wziąć ślub. www.wilczajama.pl :D
Cytat:
Zamieszczone przez
partyzant
... i myślę, że oni mieli moralne prawo do ślubu w Łopience.
Tak, a poza nimi to już nikt, no chyba że swoje zasługi udokumentuje i opisze na czterech stronach maszynopisu A4... :roll::???:
Cytat:
Zamieszczone przez
Jimi
ale czemu trzy??
:> ślub i wesele w Bieszczadach.. brzmi pięknie, jeszcze Łopienka. każda dziewczyna lubi pomarzyć hihi dlatego też się rozmarzyłam. mi się jednak marzy ślub na łące, tylko we dwójkę (to też ślub?) (jak w braveheart ;p). życzę wam pomyślności.
ps. ostatnio śnił mi się samotny żubr żrący trawę, muszę sprawdzić w senniku co to znaczy.
Z tym ślubem we dwójkę to lipa....Zapomniałaś że powinien być księżulo i dwóch świadków.....;)
w wersji łąkowej może być też wariant pracownik usc i dwóch świadków
Pracownik USC na łąkę nie pójdzie ;)
Hu ana, o prawie niech decyduje duchowny bez zbędnej biurokracji. Nie jest potrzebne moje błogosławieństwo ale daje je wszystkim, którzy przekonają księdza. To wesele o którym wspomniałem odbywało się od początku do końca w Łopience. Przyjęcie dla gości było na bazie w spartańskich ale klimatycznych warunkach, nie wiem jaka była muzyka, troche się domyślam, że przyjemna dla ucha wilków, żubrów i niedzwiedzi, no i oczywiście dla duchów byłych mieszkańców. Takiej fantazji i odwagi zawsze ludziom zazdrościłem i zazdroszczę, zatem odwagi i do dzieła.