Odp: Uwaga na alkohol niewiadomego pochodzenia
a najlepiej nie kupować alkoholu! Nie dość że się płaci, to jeszcze nie wiadomo za co. Kac po tym jest (zupełnie słusznie- bo to kara za kupowanie alkoholu jest). Ja na ten przykład jestem nie umiarkowany w jedzeniu i piciu, ale jest mi z tym dobrze- puki co.
Zamiast łazić do sklepu, lepiej połazić za keszami. Przyjemniej tak, i całkiem inaczej
Cytat:
Zamieszczone przez
Zdradzony Maz
Ne kupujcie wódki z nielegalnego pochodzenia!!! wystrzegajcie się Ukraińskiej jeżeli nie chcecie stracić zdrowia a może i życia!!!
Radzę też unikać Słowackiej.
Pozdrawiam Was.
Słuszna racja! zakupiłem sobie dwie buteleczki w Lesko i jakie moje bylo zdziwienie że po jednej butelce wieczorem przy ognisku padliśmy z kumplem.
Rano" Kac Potworny" lecz ruszyliśmy w góry i po godzinie powrót brak sił nastąpił u kumpla.
Więc po powrocie zrobiłem herbatkę wzmocnioną z ową wódeczka wypiliśmy i nastąpiły u nas dziwne objawy zatrucia.Kolega w szpitalu a ja wróciłem do domu lecz w stakim stanie że szkoda słów.Nigdy tak sie nie czułem po wypiciu tak małej ilości "Wódeczki" żołądek oddałem honorowo!
:shock:
Co Wy tam pijacie?
Ukraińskie alkohole są bardzo dobrej jakości. Goście wwożą je do kraju tysiącami litrów. Nachwalić się nie mogą.
Spójrzcie na wyniki targóe alkoholi w Monte Carlo. Tam ukraińska wódka zbiera laury.
Uwielbiam 24 % nalewkę z śliw na konialu.Pycha. Albo balsamy. Znakomite są także koniaki np.zakarpacki. W miarę dobre wina.
Na Ukrainie możecie kupić jedne z najlepszych win i koniaków europejskich czyli gruzińskie i mołdawskie. Mołdawski koniak Czarny Łabędź jest znakomity.
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Co Wy tam pijacie?
No bo są alkohole "oficjalne" jak np. te wszystkie marki Nemiroff (rzeczywiście luksusowe wódki i nalewki) jak i na drugim biegunie - alkohole własnej produkcji.
I to nie tyle "pędzone" - to pół biedy, ale są takie robione z niewidomego pochodzenia spirytusu poprzez dodanie kranówy.
O ile te pierwsze często kupuję jako prezenty, właściwie za każdym razem przywożę je z Ukrainy i od czasu do czasu pijam (rzadko, bo raczej nie lubię "twardych" alkoholi) - to tych drugich w życiu nie wzięłabym do ust. Spirytus może być "techniczny", zanieczyszczony, lub cholera wie jaki.
Pozdrowienia
Basia
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Co Wy tam pijacie?
.
Ja nic nie kupowałem piłem tylko to czym gospodarz poczęstował i skutek katastroficzny!!zreszta On nie wygladał lepiej.
wypilam wiecej ukrainskiej wodki niz polskiej i jest zdecydowanie lepsza! :) a co ludzie pedza po domach to rzeczywiscie moze byc roznie.. pol biedy jak pedza dla siebie, bo sami sie tez struc nie chca... gorzej jak ktos pedzi w garazu na sprzedaz i chce sie szybko dorobic ;)
a poteznie to sie strulam raz, orginalna "finlandia" z polska banderola.. po dwoch kieliszkach mialam takie wizje jakbym sie nazarla jakich grzybkow w ilosciach nadmiernych ;) masakra.. mam nadzieje ze to sie nigdy nie powtorzy...wiec ustrzec sie trudno..
pewnosc bezpieczenstwa daje wiec tylko unikanie picia ;D
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
po dwoch kieliszkach mialam takie wizje jakbym sie nazarla jakich grzybkow w ilosciach nadmiernych ;) masakra.. mam nadzieje ze to sie nigdy nie powtorzy...wiec ustrzec sie trudno..
pewnosc bezpieczenstwa daje wiec tylko unikanie picia ;D
ja miałem takie objawy tydzien, o reszcie nie wspomne:) i nie był to w nadmiernej ilosci wypity alkohol i chyba całe szczescie ze czystego nie piłem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Hern
ja miałem takie objawy tydzien, o reszcie nie wspomne:) i nie był to w nadmiernej ilosci wypity alkohol i chyba całe szczescie ze czystego nie piłem.
To mnie pocieszyliście juz czwarty dzień jestem na zwolnieniu i bez poprawy .Wodka była orginalnej butelce z ukraińską banderolą.
tak jest jak człowiek połaszczy sie na kilka złoty.
...będąc na Ukrainie kilkakrotnie byłem ostrzegany przed zakupem samohonu u wiejskich producentów. Pono dla "wzmocnienia" dodają do zacieru butelki PET, pończochy, bądź tzw "siarkę" z zapałek... .
Natomiast samohon pędzony tam na własne potrzeby jest rewelacyjny :)
Na uzasadnioną prośbę Herna wątek wraca do "Bieszczadów praktycznie". Proszę jednak o respektowanie charakteru podforum, czyli odsądzanie od czci i wiary wyłącznie produktów bieszczadzkich :-)