Odp: Demontaż pomnika na zboczu Chryszczatej?
Cytat:
Zamieszczone przez
żubr
Demony demonami, ale zbrodniarzom jakiejlkolwiek narodowości i z jakiejkolwiek organizacji by oni nie byli nie należy stawiać żadnych pomników a już w szczególności tych, które ws swoim przekazie mają fałszować historię.
- tak dla przypomnienia czym była UPA
Nooo. Zacznijcie taką akcję od swojaków. Zaczyna to śmierdzieć nacjonalizmem.
Dajcie sobie ludziska spokój - w tamtym rejonie działało wiele zbrodniczych organizacji. Z naszym rodowodem (jedynie słusznym) też?
Hę?
P.s.
Żołnierz - żołnierzem. Nie On tworzył ideologię. Lecz w ramach tejże ideologii musiał ginąć.
Ktoś Was zwolnił z myślenia?
Misiu, zbrodnia jest zbrodnią. Ktoś kto z zimną krwią mordował bezbronnych jest zbrodniarzem. Historii nie zmienisz. Wybacz ale nie jestem istotą zwolnioną z myślenia i w nosie mam polityczną poprawność. Nie poczuwam się do nacjonalizmu, wprost przeciwnie brzydzę się nim. Czy każdy kto ma inne zdanie niż gloryfikacja UPA, a stawianie pomników jest gloryfikacją jest nacjonalistą? Może ktoś chce abyśmy byli tak traktowani?
Cytat:
Zamieszczone przez
Michał
P.s.
Żołnierz - żołnierzem. Nie On tworzył ideologię. Lecz w ramach tejże ideologii musiał ginąć.
Ktoś Was zwolnił z myślenia?
Ktoś,kto mordował niewinnych ludzi, kobiety i dzieci nie jest żołnierzem, jest zwykłym zwyrodnialcem, nikt też go nie zwolnił z myślenia...
Zbrodnie, tak jak i honorowa żołnierska walka, pojawiały się po obu stronach - jedynie można oceniać ich liczbę...
Dziś usłyszałam, że na terenie Podkarpacia i Lubleszczyzny jest ponad 150 pomników pświęconych UPA.
Nie chce mi się w to wierzyć. Czy ktoś z Was zna inne pominiki poświęcone UPA na naszym terenie? Nie chodzi mi o nagrobki ale o pomniki.
Lucija
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Misiu, zbrodnia jest zbrodnią.....
A czy ja w innym wątku nie powiedziałem/napisałem cosik w tym stylu?
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Ktoś kto z zimną krwią mordował bezbronnych jest zbrodniarzem. Historii nie zmienisz.
Czyli co? Stosujemy jedną miarkę do tego co było i jest? Vide Irak i Afganistan, gdzie bardzo skutecznie wprowadzamy katolicką mętalność!!!
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
...Wybacz ale nie jestem istotą zwolnioną z myślenia i w nosie mam polityczną poprawność.
A czy ja coś takiego Tobie sugerowałem?
Odwoływłaem się do pseudo-świadomości - tej kreowanej przez wszelakiej maści media.
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
... Nie poczuwam się do nacjonalizmu, wprost przeciwnie brzydzę się nim. Czy każdy kto ma inne zdanie niż gloryfikacja UPA, a stawianie pomników jest gloryfikacją jest nacjonalistą? Może ktoś chce abyśmy byli tak traktowani?
No i właśnie pokazałaś, że jesteś nacjonalistką!
P.s.
Nie podejmuję się dalszej polemiki w tym temacie - każdy musi dojrzeć do czegoś!
Nie mniej pozdrawiam jak zwykle wszystkich
Cytat:
Zamieszczone przez
Michał
No i właśnie pokazałaś, że jesteś nacjonalistką!
Boh pomyłuj.
Cytat:
Zamieszczone przez
Michał
Czyli co? Stosujemy jedną miarkę do tego co było i jest? Vide Irak i Afganistan, gdzie bardzo skutecznie wprowadzamy katolicką mętalność!!!
jak nie zauważyłeś to za to, że nasi ostrzelali wioskę cywilną i zabili kilkoro cywilów to teraz mają sprawę w sądzie i pójdą lub już siedzą (część przynajmniej) więc o czym Ty mówisz w ogóle???
witam!a ja mam (dla niektórych może trochę śmieszne) pytanie:
jak trafić w miejsce, gdzie stoi obelisk?
opis na "twoich bieszczadach" niewiele mi mówi. jest tam napisane o pd-zach od szczytu Chryszczatej, a potem wymieniana jest m.in. Solona Woda, która (przynajmniej na mapie compass'u) jest na pn-zach od szczytu. a Suchego Czartiża nie potrafię wogóle umiejscowić. byłbym wdzięczny za jakieś dokładniejsze info, np. skąd najlepiej, najszybciej, czy od szczytu Chryszczatej to daleko...
pozdrawiam Z
Przeczytaj dobrze ten wątek, obejrzyj mój film .