10 załącznik(ów)
Odp: Gorgany w cztery czerwcowe dni...2009
Kilka zdjęć i żeby nie było, że tylko ....kac i nie pamietam:-D
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
Kilka zdjęć i żeby nie było, że tylko ....kac i nie pamietam:-D
A co to za ścieżka tak tymi zakosami idzie ?
Nie poznaję.
Pozdrowienia
Basia
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
A co to za ścieżka tak tymi zakosami idzie ?...
Nie pamiętam;)... Basia żartuję oczywiście.
To jest widok ze szlaku na Wysoką ,a te zakosy (nazywam to "drogą do nieba") , prowadzą chyba na Seredną ,a jest to zaznaczona na mapce '5' str.360 u Dyląga
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
Nie pamiętam;)... Basia żartuję oczywiście.
To jest widok ze szlaku na Wysoką ,a te zakosy (nazywam to "drogą do nieba") , prowadzą chyba na Seredną ,a jest to zaznaczona na mapce '5' str.360 u Dyląga
Chyba coś nowego wyrżnęli w takim razie, bo jak tam byłam w roku 2007 to takiej "autostrady" tam nie było.
B.
Kojarzę te zakosy, a byłem na Wysokiej w 2006r. To chyba stoki Wysokiej na tym zdjęciu.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
a chatka gdzie?? :)
Ta chatka znajduje się w około 2/3 drogi z Osmołody na Wysoką, przy szlaku po prawej stronie , troszkę w dole.Można tam się przespać, a jeszcze niżej troszkę jest nawet woda.
Spotkaliśmy grupę Polaków, którzy tam nocowali idąc z Sywuli do Osmołody.
Cytat:
Zamieszczone przez
przemek p
.... To chyba stoki Wysokiej na tym zdjęciu.
"zakosy" są na stokach Serednej, na żółtym szlaku na przeł. Kuzmieniecką .Zdjęcie(trochę na zoom) robione jest ze szlaku czerwonego (na mapce TU) w drodze na Wysoką.
Skan mapki zrobiony z "Gorgany Przewodnik" D. Dyląga
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
"zakosy" są na stokach Serednej, na żółtym szlaku na przeł. Kuzmieniecką .Zdjęcie(trochę na zoom) robione jest ze szlaku czerwonego (na mapce TU) w drodze na Wysoką.
Skan mapki zrobiony z "Gorgany Przewodnik" D. Dyląga
Dzięki, już wiem o jakie miejsce chodzi.
A czy wyznakowano już łącznik Wysoka - Serednia ?
Dwa lata temu szukaliśmy tam szlaku żółtego, który był już na mapie, a w rzeczywistości go nie było.
B.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
Dzięki, już wiem o jakie miejsce chodzi.
A czy wyznakowano już łącznik Wysoka - Serednia ?
Dwa lata temu szukaliśmy tam szlaku żółtego, który był już na mapie, a w rzeczywistości go nie było.....
Nie wiem czy jest wyznakowany , nie widziałem.Tam by przeszedł po gorganie , ale nie wiem jak dalej przez kosówke do żółtego szlaku.
Na tablicy informacyjnej przed Wysoką łacznik szlaków jest naniesiony, ale jak w rzeczywistości jest to nie widziałem.
9 załącznik(ów)
Któregoś wczesnego popołudnia, po porannym deszczu , część z nas poszła w kierunku Płysce i Grofy, a ja z kolegą postanowiliśmy iść dalej prosto w kierunku Kruhła...,i co widzimy "w szczerym polu" daleko od zabudowań?
Z rozmowy wynikało , że kiedyś tam był Monastyr, a teraz go tylko powtórnie "przywracają do życia".
Kilka zdjęć z budowy Monastyru.(opisy przy zdjeciach)