-
Odp: Ciekawe wyprawy
Wybierzcie się np.na graniczny z Rawek do Wetliny.Ręcze że nikt nie będzie Wam deptał po piętach a trasa jak dla mnie jest bajkowo piękna,choć widokowo słaba.Poza szlakiem to możesz sam se łazić ile wlezie i na własna odpowiedzialność(rezerwaty,strefa nadgraniczna itp) ale powiedz po co chcesz to robić?
-
Dzięki, a czemu chce łazić poza szlakami ? bo lubię robić coś nowego a takie miejsca są napewno ciekawe, jako że mało poznane i nie opisane.Oczywiście proszę, nie zrozumcie mnie źle, wszytsko w granicach rozsądku i z zachowaniem pełnej kultury dla fauny i flory.
-
Wilku, zrób jako i ja robiłem, a i nadal robię. Mapa, kompas albo po prostu na krechę i przed siebie;)
-
Dzięki vm2301
Masz jakieś fajne rejony godne polecenia ?
-
No cóż... wszystko poza terenem BdPN, tam ze szlaku schodzić nie wolno.
Wiele map zaznacza też poza oficjalnymi szlakami pełno różnych ścieżek, może je na początek wypróbuj, niektóre są bardzo rzadko używane, pozarastane, nieraz się kończą w krzakach.
Inną jeszcze opcją są tereny nieistniejących dziś wiosek, a im gorszy do nich dojazd tym lepiej, tłoku nie będzie;) Warto czasem współczesna mapę uzupełnić WIGowską.
Pozdrawiam:)
-
Dzięki, widzę trafiłem na właściwego człowieka ;-)
pozdrawiam