Odp: Pierwsza wyprawa w Bieszczady
Wiata od strony Woli Michowej (ta na tzw. "patelni") stoi i ma się dobrze tylko troche jej się zarosło i nie jest widoczna z drogi. Tej na samym Żebraku już nie ma. Pole namiotowe jest ale w Rabem po drugiej stronie przełęczy. Jak chłody nie wygonią harcerzyków to możesz spokojnie wbijać się z namiotem (Potem zresztą też). Teoretycznie jest czynna do końca września praktycznie zawsze można tam przenocować.
Ktoś może polecić jakiś nocleg w Wołosatem?
http://noclegi.e-nocleg.pl/ulagrzegorz
Byłem tam przez tydzień w maju.
Wygodny pokój, aneks kuchenny dobrze wyposażony. Wychodzę w góry o dowolnej porze, wracam kiedy wypadnie. Byle nie hałasować i budzić innych.
Długi
jakiś błąd się wkradł
Pozdrawiam
Długi
Cytat:
Zamieszczone przez
choyrack
(...)
Teraz mam pytanie do was co myślicie o tak zaplanowanej trasie:
1. Ustrzygi Górne - Tarnica - Wołosate (potrzebny jakiś nocleg nawet na glebie ale nie pod namiotem, może coś polecicie?) [4:10]
2. Wołosate - Ustrzyki Górne - Połonina Caryńska - PTTK Pod Małą Rawą [6:00]
(...)
W dalszej części też pytasz o nocleg w Wołosatem, a może dacie radę dotrzeć do Ustrzyk Górnych???
Ja z dwójką znajomych zrobiłam taką trasę wychodząc już dość późno - ok.11.20 z U.G., z Wołosatego wróciliśmy pieszo, ale można trafić na busa czy łapać stopa.
W Ustrzykach Górnych mieliśmy bardzo miły nocleg - w stodole na sianie :)
Dokładniejsze namiary - w U.G. na skrzyżowaniu kierujesz się na czerwony szlak, ale skręcasz w prawo w stronę kościoła i drogą jakieś 7-10 minut, przy niebieskim Starze (czy czymś podobnym) pod wiatą skręcasz w lewo, nr 10. Polecam, jest tam łazienka z bieżącą (zimną) wodą.
helo buba! pojechałam na dłużej w Biesy i "zakochałam się" w nich, więc przyniosło mnie i tutaj (przepraszamy za off topic) :)
Witaj xaga... a ja z drugiej strony Leskowca pozdrawiam Cię!
a witam, witam sąsiada :)
p.s. może nas nie zbanują za te off topy, szukałam jakiegoś wątku powitalnego i nic nie znalazłam... :/ ;)
do zobaczenia na szlaku! :)