Odp: Zimowa ekspedycja 2010
Rakiet u mjenia niet, ale przemyslalem sprawe i prosze o wstepne wciagniecie mnie na liste. Potwierdze na PW jak juz bede wiedzial czy bede mial urlop (i na jak dlugo mozna sie zasniegowac). Doswiadczenie zimowe jakies tam jest (glowie Gorce i Beskidy - szlaki mniej uczeszczane bo zahaszczone i niezbyt widokowe).
Dla większego poglądu tego co zamierzamy zrobić oraz dla zachęcenia potencjalnych uczestników stworzyłem w wolnym czasie coś takiego pod adresem
http://www.biesy4ever.neostrada.pl
Zapraszam do odwiedzin i czekamy na kolejnych chętnych. Na dzisiaj mamy wstępnie potwierdzony udział 5 uczestników.
Chłopie...że się Ty nie boisz pisać o Biesach:shock:;)
...
Kurde jakby nie ta matura... Pozwolicie, że powtórzę Wasz pomysł kiedyś w przyszłości?
Cytat:
Zamieszczone przez
Do-misiek
Kurde jakby nie ta matura... Pozwolicie, że powtórzę Wasz pomysł kiedyś w przyszłości?
Matura dopiero w maju, zdążymy wrócić :razz:
Nowe informacje nt wyprawy.
Rozesłałem kilka wiadomości i mam pierwsze odpowiedzi.
Serwisy bieszczady.info.pl oraz bieszczady.pl napiszą o wyprawie oraz wstawią banery wyprawy na swoje strony.
Raz jeszcze zachęcam niezdecydowanych do udziału w zimowej eskapadzie.
hmmm... powodzenia ;)
Trasa dość ambitna. Czasy przejść na mapie "na styk" z godzinami wschód/zachód słońca.
OK, dobra.. może nie "na styk" - dzień dłuższy od mapowego czasu przejścia o 1-2h.
No, tylko jeszcze ten śnieg.....
Poproszę o relację i zdjęcia ;)
a! pal licho, czy idąc po szlaku się wyrobisz. Kwestia jeszcze taka, czy znajdziesz szlak, bo nie zawsze się udaje w śniegu (ja zgubiłem idąc na Chryszczatą), a i w lesie na Okrąglik poszedłem gdzieś prosto, mimo, że szlak skręcał :P tak to już jest jak oznakowanie szlaku masz na wysokości kolana, a nie głowy..
Cytat:
Zamieszczone przez
TQT
a! pal licho, czy idąc po szlaku się wyrobisz. Kwestia jeszcze taka, czy znajdziesz szlak, bo nie zawsze się udaje w śniegu (ja zgubiłem idąc na Chryszczatą), a i w lesie na Okrąglik poszedłem gdzieś prosto, mimo, że szlak skręcał :P tak to już jest jak oznakowanie szlaku masz na wysokości kolana, a nie głowy..
na Jaśle i w lecie się ludzie gubią i zamiast na Okrąglik idą do Przysłupia.
Tam jakoś dziwnie jest wszystko oznakowane.
Ale faktem jest że zimą wszystko wygląda inaczej.
Jak pierwszy raz byłem zimą w Biesach to nie wiedziałem o co chodzi :razz:
Co do czasów przejść na mapkach to są to czasy letnie więc nie ma co się zbytnio nimi sugerować.
Może się do nas przyłączysz?:razz:
Cytat:
Zamieszczone przez
TQT
Kwestia jeszcze taka, czy znajdziesz szlak, bo nie zawsze się udaje w śniegu
Oczywiście, w takich warunkach nie można liczyć, że oznakowanie szlaku będzie zawsze widoczne. Niezbędna jest mapa, kompas albo jeszcze lepiej - GPS.