Odp: Gdzie mozna się wyciszyć i odpocząć?
Jeżeli tylko ktoś przez to poczuje się lepiej to ja postaram się spełnić Twoją prośbę, ale wiem że w języku polskim nie istnieje błąd wynikający z za długiego zdania.Ja dodam od siebie.Moja polonistka też nie mogła ze mną wygrać, ponieważ nie ma takiego błędu w języku polskim - za długie zdanie.A ona musi uczyć w oparciu o wiedzę na temat zasad jakie panują w języku a nie wymyślać rzeczy z "kosmosu" które nie mają żadnego uzasadnienia w teorii.Pozdrawiam :)
..uzasadnienie ma słowo RZECZY nie pisane przez Ż :)
..co do wyciszenia... trzeba zacząć od głowy.. a potem lecisz w dół aż do ziemi!
Sękowiec to dobre miejsce...
No! ...poprawione
A jak się sprawa ma?Chodzi o odległości różnych ścieżek dydaktycznych, Sanu czy punktów widokowych.Jest wszytko pod ręką czy trzeba mieć samochód ?
Mitsu a mapę Ty masz? Kuknij a wszystko będzie Ci jasne. Jakby co to i internecie mapy są. Ale pamiętaj nie znajdzisz spokoju w Bieszczadach. Nie tu szukaj błogości i ciszy.
No dobrze mapy są, ale oprucz określenia bliskości rzeki czy strumienia od miejscowości, nic innego nie jestem w stanie zlokalizować.Korzystam z takiej mapy http://bieszczady.pro/mapa-bieszczad.html
Ja niestety nie bardzo rozumiem problem. Obawiam się, że może być tak drogi kolego, że zamiast się wyciszyć to się jeszcze bardziej zestresujesz, bo przyjedziesz w poszukiwaniu magicznej ciszy i ukojenia duszy i tak będziesz jej długo szukał, że nerw Cię chwyci.
jesli ktos szuka ciszy i spokoju proponuje wybrac na mapie polski takie miejsce gdzie pozornie nie ma nic ciekawego dla przecietnego turysty, takie miejsce o ktorym nigdy nie slyszal i tam pojechac.. pewnosci nie ma, ale jest szansa ze tam troche spokoju zostalo..
Nie chcę marudzić ale nie ma na stronie nigdzie legendy mapy, a ja nie potrafię czytać tych wszystkich oznaczeń.Co miałeś na myśli "nie tu szukaj błogości i ciszy" to gdzie kąkretnie bo byłem święcie przekonany że bieszczady to dzika strefa.Ty jednak i prestiż napisu nad Twoim nickiem "Forumowicz Roku 2009 Ekspert Roku 2010" powoli wyprowadza mnie z błędu.
Bez przesady nie szukam miejsca gdzie nikogo nie ma.Po prostu mam dosyć patrzenia codziennie na te same twarze, chce odpocząć od ludzi z którymi mam do czynnienia na codzień a nie chcę przy okazji trafić na jakiś pijaków, szpanerskich dresiarzy itp.
Bieszczady to obszar tzw. atrakcyjny turystycznie i luda tu mnogo, zwłaszcza w lecie. Mity różne krążą o Bieszczadach, o dzikości i błogości tej krainy, ale to tylko mity. Jeśli nie byłeś w Bieszczadach to przyjedź, a się przekonasz, a jeśli szukasz błogości i ciszy to szukaj jej tam, gdzie jeszcze ją można znaleść. Ja np.: w lecie lubię takie miejsca jak pisze Buba - zadupia zapomniane przez wszystkich - tam cisza i błogość są.