Odp: W Sanoku powstanie restauracja McDonald`s
A ja pamiętam jak McDonald był nowością w Polsce i był tylko w stolycy i też był częścią każdej szkolnej wycieczki.
Do dziś mam fotkę jak z klasa pojechaliśmy na Carmen, a fotka z Maca.
Co do Sanoka to ktoś się obudził, ja już od dawna mówiłam, że to dziwne, że jeszcze nikt Maca nie postawił. Strzał w 10tkę dla najemcy czy jak oni się nazywają.
A co na to wszystko Anyczka? Nie chce mi się wierzyć, żeby mnieszała w tym swoje palce :lol::lol:;).
Pozdrawiam
Bardzo mnie to cieszy. Już wiem, gdzie się podzieję po godz. 22, pójde se na frytki i kolę zero procent, zamiast siedzieć na dworcowych schodach:grin:.
Ps.A jak by ktos był strasznie dociekliwy co robi maciejka po nocy w Sanoku, to odpowiem uprzejmie, że czeka na przesiadkę hen tam...:mrgreen:
Fakt!;-))
to jest pomysł;-)
McDonald to jest cały czas obowiązkowy punkt każdej wycieczki szkolnej, zwłaszcza dla kas niższych (włączając gimnazjum, liceum już nie) tak że mapę McDonaldów na trasach Zakopane - Śląsk, Kotlina Kłodzka - Śląsk, Beskid Śląski - Śląsk (tam gdzie najczęściej prowadzę wycieczki) mam opanowaną do perfekcji ;) Dziwię się że dopiero teraz wpadli na to, aby tego typu restauracja była w Sanoku. Następnym krokiem na pewno będzie powstanie jej w Cisnej, w Polańczyku i w Ustrzykach Górnych.
Ech ! (bynajmniej nie radosne) :(
Pozdrowienia
Basia
W Cisnej, Ustrzykach Górnych i Wetlinie nie ma szans na mc... Jeżeli chodzi o dłużej otwarte gastronomie w Sanoku to u Greka nieopodal hali targowej można zjeść gyrosa nawet o 4 nad ranem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin
Jeżeli chodzi o dłużej otwarte gastronomie w Sanoku to u Greka nieopodal hali targowej można zjeść gyrosa nawet o 4 nad ranem.
Ale dobrze wiesz, że to nie o to chodzi.
Wycieczka szkolna (zwłaszcza podstawówka) kiedy tylko wsiada do autobusu to od razy pyta kiedy będzie McDonald.
Najczęściej ma obiecany za dobre zachowanie na koniec wycieczki ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin
W Cisnej, Ustrzykach Górnych i Wetlinie nie ma szans na mc...
Ale Polańczyka - nie wymieniłeś !
B.
Taaa, kolejny Czarny Lud do straszenia ortodoksów :P A Mc Donald's jak Mc Donald's - sam w sobie nie jest ani zły, ani dobry. Zależy gdzie postawiony, jak zaprojektowany i jak zarządzany.
Tak trochę offtopicznie - Maki funkcjonują przecież także w zabytkowych obiektach po renowacji. W Polsce przychodzi mi do głowy tylko ten przy dworcu w Krakowie, ale we Wiedniu przegryzaliśmy fast fooda we wnętrzach kamienic z CK Epoki. Lepiej, że takim miejscem opiekuje się jakaś korporacja, która - choćby ze względów PR-owskich - unika konfliktów z konserwatorem zabytków, a nie jakiś drobny producent gyrosa.
Się trochę czuję jak adwokat diabła, ale w końcu należę do tych rozpasanych sybarytów, co lubią dobrą kawę i czyste kible :-D
O to to! Raz na jakiś czas, mając pełną świadomość jakie to fuj, robię sobie chińską zupkę i paczkę chipsów pochłaniam. Znam też takich zagorzałych (dorosłych) miłośników Maka, którzy pędzą tam wyrwawszy się z domowej i czują się wtedy jak....na wagarach. Nie rozumiem też, czy tzw "strefa ochronna Bieszczadów" ma sięgać aż po Rzeszów?
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Się trochę czuję jak adwokat diabła, ale w końcu należę do tych rozpasanych sybarytów, co lubią dobrą kawę i czyste kible :-D
To prawda, ze również na Ukrainie można tam liczyć na czysty europejski kibel ;)
Stąd nie wypieram się, że w Sewastopolu, Jałcie i w Odessie korzystałam (z kibla i z kawy).
Kawa nie jest może aż tak dobra (na Ukrainie w rożnych miejscach pijałam zdecydowanie lepsze, bo ogólnie na Ukrainie można w wielu miejscach wypić na prawdę dobrą kawę), ale ma wyrównany średni poziom i wiadomo, że nie otrują.
Wszystko ma swoje dobre i złe strony.
B.