Odp: Bieszczady. Płonie połonina pod Krzemieniem :(
No cóż na Ukrainie też wypalają połoniny, a Amerykanie nawet w sposób podobno kontrolowany (i legalny) lasy.
Pożary w przyrodzie się zdarzały zawsze. Odrębną sprawą jest rozsądek podpalacza.
Cytat:
Zamieszczone przez
Lisk
Zdjęcie mojego syna wykonane z Tarniczki
A tak to wygląda obecnie , zdjęcie z dzisiaj z godz 10 25
http://img18.imageshack.us/img18/746/dsc0088yq.jpg
nie ma tak żle, za niedługo tam będzie bardziej zielono niż gdzie indziej.
ps a zdjęcie Twojego syna jest bardzo wartościowe , bo dokładnie widać skąd się zaczęło.
Cytat:
Zamieszczone przez
Lisk
zdjąteczko Twojusiego synusia wykonane skąd?
początek pożareczku... później się bardziej rozhulało
Cytat:
Zamieszczone przez
trzykropkiinicwiecej
....
początek pożareczku... później się bardziej rozhulało
nooo , Stachu jak widać...."gość" ;) szedł od Mucznego na przełęcz i tam na górce rzucił peta i tak się zaczęło, jak widać.Słyszałam ,że Goprowcy widzieli takiego , który szedł chyłkiem i do tego bardzo speszony, ale to jest tylko gadanie.
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
nooo , Stachu jak widać...."gość" ;) szedł od Mucznego na przełęcz i tam na górce rzucił peta i tak się zaczęło, jak widać.Słyszałam ,że Goprowcy widzieli takiego , który szedł chyłkiem i do tego bardzo speszony, ale to jest tylko gadanie.
...wymksło mi się...
A Wy na pewno jechaliście przez Mokry Sznur i nie wstąpiliście... ech... uduchowieni
Cytat:
Zamieszczone przez
trzykropkiinicwiecej
.... ech... uduchowieni
no co Ty ;) jak się jest tam prawie od początku ...to już jest przyzwyczajenie ...szczególnie chciałem (chcieliśmy ) popatrzeć na Krzemień
Cytat:
Zamieszczone przez
machoney
Nie wygląda to zbyt pięknie w terenie....
No jak się prowadzi ludzi w odwrotnym ;) kierunku i patrzy się na to od dołu... to i może nie za dobrze wygląda , ale przyroda szybko zabliżnia rany , zazwyczaj z nawiązką..o ile nie jest potraktowana chemią.
ps. czekaliśmy na Was w Wołosatym
trzykropek mojego synusia przepytali bardziej kompetentni ludzie ,więc się nie wysilaj...