1 załącznik(ów)
Odp: Pogórzańskie wędrówki
No nie, co ten regiment krośnieński sobie wyobraża, żeby tak samowładnie zagarniać rzeszowskie ziemie.
Olgaa, przecież ten byk był mój - jak tak można zabierać mi byka :sad::sad::sad:
Załącznik 25737
.
To się tak łatwo nie skończy.
Trzeba będzie stanąć na ubitej ziemi.
Oj tam oddam ale nie bez walki;)ty go powaliłeś a ja dosiadłam i byk stał się święty;)zobacz na moje foto
Oddasz ...albo staniemy na ubitej ziemi.
Łatwo nie oddamy byka cośmy co już dwa lata temu ułaskawili.
Zatem rękawica została rzucona.......;)
6 załącznik(ów)
Oj nawet widoczność niezła była:)
mhm, jak się w końcu przejaśni po dniach deszczowych, to powietrze jest pięknie przejrzyste.
8 załącznik(ów)
Znowu niedziela i znowu kolejna wyprawa:mrgreen: Krośnieńska ekipa z małym odłamkiem grupy Rzeszowskiej, no bardzo małym ot taką malutką szczapką;)udała się w tą cudną acz mroźną niedziele pobuszować po schronach w Stępinie. Już na początek postawili mnie na warcie:evil:ok ale niema kumpil dawać mi tu bilety bo nie wpuszczę do schronu:mrgreen:dali dali a ja przedarłam i jazda do schronu. Schron ogromny meiscił w czasie wojny nawet pociąg, klimat nie zapomniany, zachował się w doskonałym stanie, drzwi nawet zardzewiałe ale i tak posłużyły za huśtawkę;) W pobliżu jeszcze było pięć schronów z tego trzy znaleźliśmy dwa gdzieś ukryte w polach ale szkoda było czasu szukać bo słonko tak cudnie świeciło że ruszyliśmy w stronę góry Chełm. Szlak źle oznakowany ale to nam wcale nie przeszkadzało bo co to my na jakąś górkę nie trafimy:mrgreen:trafiliśmy góra zdobyta i dalej w dalszą drogę, jeszcze musimy zdobyć Herby czy uda nam się je odnaleźć????? udało i to bez jakiegoś wielkiego wysiłku. Słonko zaczęło chować się to znak że pora do domku:cry:ale i tak miło było razem pochaszczować do następnego razu kochani:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
No nie, co ten regiment krośnieński sobie wyobraża, żeby tak samowładnie zagarniać rzeszowskie ziemie.
A jak daleko sięgają rzeszowskie ziemie? ;D
.
5 załącznik(ów)
Curik pyta :
Cytat:
A jak daleko sięgają rzeszowskie ziemie?
Curik ma. Odpowiedzią jest zagadka.
W tym roku słupki graniczne księstwa rzeszowskiego były wbijane m.in. w miejscach pokazanych na zdjątkach.
Pozostaje tylko rozpoznać te dość charakterystyczne ujęcia i wszystko jasne.
Życzę udanej zabawy .
Załącznik 25864Załącznik 25865Załącznik 25866Załącznik 25867Załącznik 25868