Odp: Prośba o weryfikacje trasy dla pierwszaka
Witaj,
w zeszłym roku przebyłem całkiem podobną trasę tyle że startowałem w Ustrzykach
Pierwszego dnia możesz w Dołżycy odbić w lewo w stokówkę i dochodząc w okolice Łopiennika przejść oznaczona ścieżka do bazy namiotowej Łopienka, a potem zejść do samej Łopienki - miejsce naprawdę warte zobaczenia. Stamtąd można przejść przez Polanki i rezerwat sine wiry do Jaworca. Spacer trochę długi i w większości po mniej lub bardziej utwardzonej drodze ale ja osobiście Łopienki bym nie ominął;)
2 dnia polecam Chatkę Puchatka
3 Z Połoniny Wetlińskiej poszedłbym raczej przez Brzegi Górne i Caryńska odbijając w prawo na Bacówkę pod Mała Rawka -spokojnie wystarczy Ci czasu żeby przejść przez całą Caryńską i potem dojść do bacówki, a wszystko po to, żeby kolejnego dnia móc wejść na Rawki od strony bacówki, bo od strony Ustrzyk podejście z plecakiem jest dużo cięższe- takie moje odczucie
4 Bacówka-Rawki-Kremenaros-Ustrzyki
Pozdrawiam i do zobaczenia na szlaku, bo w tym samym okresie też będę się kręcił po Bieszczadzie:grin:
dzięki wielkie za tak wyczerpującą odpowiedź;) co do Łopienki dziękuję za wskazówkę, jeżeli zaś chodzi o weryfikację dnia trzeciego jednak dzisiaj razem z koleżanką musiałyśmy skrócić wyjazd o jeden dzień wykasowując tym samym dzień czwarty. Po poprawce nasza trasa wygląda tak, że dnia trzeciego nocujemy w Kremenarosie, zostawiamy tam plecaki i rano wyruszamy trasą Ustrzyki Górne--> Szeroki Wierch --> Przeł. pod Tarnicą --> Halicz--> Rozsypaniec--> Wołosate--> Ustrzyki Górne i znowu Kremenaros
również pozdrawiam i do zobaczenia!
p.s. być może to głupie pytanie, ale nie ma sensu chyba wcześniej dzwonić do schronisk, przecież nie zarezerwuję podłogi, na niektórych forach czytałam, że bywają takie sytuacje, w których mogą nam po prostu podziękować, choć nie za bardzo chce mi się w to wierzyć
Zamiast asfaltować z Cisnej, podjedźcie kawałek dalej do Dołżycy.