Odp: Czarnohora, Gorgany na 3 dni majowe samochodem?
Wybierz sam sobie nocleg
http://www.karpaty.info/ua/recreation/residence/
.
Регіон : zakarpacka obłast
miasto : Воловець
A z tymi drogami też nie jest tak źle.
Wystarczy troszkę pomanewrować kierownicą i już ...
http://www.youtube.com/watch?v=GQAJkGCiKVo
No, to jest super pomoc.
Dzięki.
Nawet jest w czym wybierać.
Może ktoś ma jakieś doświadczenia z Wołowca i mógłby coś polecić?
Jakieś ciekawe trasy wycieczek samochodowych?
Obowiązkowy punkt to wodospad Szypot (przy okazji kolejką na Żydowską) , a reszta to milion możliwości i nie ma sensu ich wszystkich opisywać.
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
ja zazwyczaj jadę poboczem, prawie rowem...lub pod prąd , tam gdzie asfalt jest lepszy... ale dobrze mi gadać , mam 2.5 tonowe szwabskie żelastwo
ta droga z filmiku to jeszcze nie taka zla!
Cytat:
Zamieszczone przez
tomas pablo
ja zazwyczaj jadę poboczem, prawie rowem...lub pod prąd , tam gdzie asfalt jest lepszy... ale dobrze mi gadać , mam 2.5 tonowe szwabskie żelastwo
toc ty tym swoim to bys mogl jechac tam gdzie nawierzchnia najgorsza i z calym impretem wjezdzac w co wieksze dziury, pluskajac blotem naokolo! :-) jak kiedys dorobie sie niwy albo uaza to bede wlasnie tak robic! :-)
eeee, bez przesady - nie ma mechanizmów NIE ZNISZCZALNYCH :lol:...teraz jak byłem , parę razy wpadłem w takie dziurska, że myślałem , iż mi plomby / z zębów / powypadają :-P o zawieszeniu nie wspomnę....nivy są LŻEJSZE I CIUT KRÓTSZE , więc lepsze na takie księżycowe drogi !!!!
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Przepraszam że się wtrącę Tomas, ale to chyba nie o to chodzi gościowi co by było tanio i na bimbrze.
devion napisał :
Z grubsza zobaczyć tamte góry - więc mam sugerację aby uderzyć na Wołowiec. W trzy dni można dotknąć Borżawy i Pikuja.
Baza w Wołowcu oferuje szeroką ofertę noclegową na przyzwoitym poziomie.
Gorgany ? dużo się ojedziesz a mało zobaczysz, co innego Wołowiec , jest znacznie bliżej.
Powrót do Krakowa ? jak najbardziej przez Mukaczewo (piękny zamek) i Uzgorod (skansen !!!)
a następne spokojnie przez Słowację i już jest Kraków
Jaka mapa byłaby najlepsza na te tereny?