Odp: Pszeniczniak czy Pszeniczne
Pszeniczne piwa są specyficzne, trzeba je po prostu lubić. Ja uwielbiam piwka z małych browarów:).
Okocim pszeniczny faktycznie syf i tak samo książęce pszeniczne, ale smakosze są.
Niestety Browar Grybów idzie pod młotek więc nie wiadomo co dalej, a pilsweisner exclusive całkiem smaczne piwko:)
Okres "miodowy" mam za sobą , teraz wpadłem w okres "pszeniczny" i stąd te rozterki.
Sprzedawca polecił mi Primatora pszenicznego. Podszedł mi, ale teraz nigdzie nie mogę go kupić.
Obołon też się sprawdził, więc trzeba się trzymać sprawdzonych rozwiązań. Obawiam się jednak że łatwiej go kupię tu na miejscu
niż na wschodzie.
Ostatni przykry wypadek miał miejsce w barze Koliba w Szeginiach , gdzie podawano (o zgrozo !!! ) ...tylko Tuborg i Heineken
Ostatni przykry wypadek miał miejsce w barze Koliba w Szeginiach , gdzie podawano (o zgrozo !!! ) ...tylko Tuborg i Heineken[/QUOTE]
oj, to faktycznie OBCIACH I SROMOTA :-(
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Ostatni przykry wypadek miał miejsce w barze Koliba w Szeginiach , gdzie podawano (o zgrozo !!! ) ...tylko Tuborg i Heineken
masakra!!! jeszcze powinien byc rohan do kompletu ;)
hallo,
kurde, ale się polemika smakoszy zdarzyła (dla niektórych "[..] syf [..]" ,a co niektórzy [..] paluszki wylizują[..] :)) pisząc o tej samej marce ),
ja ogólnie to się raczej nie znam,alkoholu prawie nie pijam...
ale grunt aby zimne było,wysoka szklanka i dobre towarzystwo przy stole ( ewentualnie pod ) !
hi,hi,hi mi ostatnio towarzyszy Aecht Schlenkerla Rauchbier Weizen...kto lubi ciemne,podwędzane i nie boi się wyzwań.... to zapraszam do stołu!
niektóre wyżej wymieniane piwa nie trzymają często normy (pora roku a woda ?! ),czasami są wodniste,brakuje przypraw( goździki ) i chlebowo-drożdżowa proporcja jest konsekwentnie nie utrzymywana !!!
to jest problem naszych i nie tylko naszych niefiltrowanych!
tzn: zdarzyło się ... i piłem wyśmienitego pszenicznego-Okocimia i również skwaszonego Obołona ...
brrr! na samą myśl...
pozdrawiam
ni ma.
ni za Ublą ni za Krościenkiem.
ni ma.
jest tylko Biłe Czernihiwskie (czy jakoś tak) - też dobre.
a Obołona ni Biłego, ni Pszenicznego - ni ma.
ale w jednym ze sklepów, co pytałem w Smolnicy, pani mówiła , że bywa pszeniczny Obołon.
No cóż ......
nie pozostaje Ci niż innego jak udać się na KIMB ...... tam masz gwarantowane pszeniczne prosto z Okocimia.
no i popróbowałem pszenicznego Obołona (a próbowałem w ekstremalnie egzotycznym dla mnie i nieobołonowym miejscu, mianowicie w klubie na warszawskiej Pradze)
no i się trochę rozczarowałem,
czyli nadal dla mnie najlepszym pszenicznym jest Ciechan!
ale Obołonowi dam jeszcze drugą szansę w jakiś normalnych okolicznościach przyrody
A jak to się stało, że byłeś na warszawskiej Pradze i na Forum o tym nie napisałeś, to by była przyczyna do spotkania ? Co do Ciechana to się zgodzę.
Nie wiem jak z Ciechanem , ale mnie ostatnio podchodzi Łomża pszeniczna i sam się zastanawiam nad tym jak to jest ?
Czy mnie się zmieniają smaki ? czy też poszczególne partie tego mętnego płynu maja prawo do odmienności ?