Najszybsze z Woli Michowej. Ciekawe są wszystkie
Pozdrawiam
Wersja do druku
Najszybsze z Woli Michowej. Ciekawe są wszystkie
Pozdrawiam
Bardzo lubie drogę ze Smolnika przez Magurę (Maguryczne) , Worota, Rozdila Choryszniańskie. Można oczywiście modyfikować trasę np. przez Jasielnik, duże pole do błądzenia więc zawsze z kompasem i mapą. Nie można nie zauważyć śladów żubrów i nie tylko, przy dużym szczęściu można mieć bliskie spotkania ( miałem). Dla mnie to trasa ciekawa i dość krótka ale samemu trochę łyso.
Sprawdziłem ostatnią trasę na dokładniejszej mapie. Napewno ciekawa, ale trudna w sensie znalezienia ścieżki. Pewnie nieoznakowana...
Myślę, że za tydzień wybierzemy trasę z Woli Michowej.
W przyszłym roku chciałbym przejść Wysokim Działem z Cisnej na Wołosań.
Pozdrawiam
Legalnie na Żebrak nie dojedziesz z żadnej strony. Zakazy są poustawiane z wszystkich trzech stron. Najlepsza droga jest z Mikowa, prawie autostrada, najgorsza z Bystrego. ale osobowym przejedziesz
Jeżeli celem jest Chryszczata, to podjedź do Duszatyna (brodami od Smolnika nie ma zakazu) i dalej pieszo oznakowanym szlakiem. Po drodze zobaczysz śliczne Jeziorka, a na zakończenie w Duszatynie pierogi z dziczyzną. Świetne.
Pamietam ze kiedys bylo tam bardzo zabawnie bo od Bystrego zakazu nie bylo,tak samo na samej przeleczy nie bylo zakazu na drodze w strone Woli Michowej. Za to w Woli Michowej jak sie czlowiek odwrocil to zakaz juz byl ;) Ot droga jednokierunkowa! Ale to dawno temu bylo.. Wtedy co jeszcze na przeleczy zamiast kamery byla wiata ze żmijami ;)
Jeziorka Duszatyńskie ostatnio oglądałem 2 razy, zimą i na wiosnę. Przedłużyłem wtedy trasę na Chryszczatą. Teraz chciałbym poznać resztę Wysokiego Działu.