Odp: Podstawowa pomoc w razie problemów
Nie wchodząc w dyskusje o słuszności i podstawach do zamieszczania reklam, podpowiadam osobom, którym bardzo one przeszkadzają - jeśli używasz Firefoxa (tej przeglądarki z liskiem), zainstaluj dodatek do blokowania reklam - https://addons.mozilla.org/pl/firefo.../adblock-plus/ < wystarczy kliknąć guziczek Zainstaluj, zrobi się samo. U mnie działa, żadnych reklam nie mam.
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
... Czy ktoś z Was dołożył kiedykolwiek złotówkę do tego? To dlaczego właściciel ma do tego dokładać? ...
Człowieku , o czym Ty piszesz ??? paranoja..co raz bardziej jestem przekonany o nie otwieraniu tego forum ,nie mówiąc już o jakimkolwiek tu pisaniu.Nie będe dokładał ..nabijania licznika.
1) TAK na forum pojawila sie reklama. Jedna w topie strony. Flash. Flash jest glownie uzywany do tego by w nim tworzyc reklamy.
2) nie wydaje mi sie bym musial kogokolwiek pytac o to czy mam prawo umieszczac tutaj reklamy czy nie.
3) sa dwa wyjscia: zaakceptowac ten baner i przejsc nad nim do porzadku dziennego ALBO zwinac zabawki i udac sie gdzies indziej. Bedzie mi przykro jesli ktokolwiek wybierze to drugie rozwiazanie ale jak wielokrotnie wspominalem przy innych okazjach - mamy wyboru i JEST wybor.
4) banner nie reklamuje tresci niezgodnych z prawem, obrazliwych, naruszajacych czyjes dobra osobiste. Reklamuje strone "matke" ktora zarabia na serwer, domene itd. Wiele for oglasza zbiorki z ktorych sie potem utrzymuje. Tak swietoszki - FORSA sie tutaj tez liczy. Po ponad 10 latach oplacania wszystkiego z mojej kieszeni postanowilem to zmienic. Ponownie - nie wydaje mi sie bym musial sie tlumaczyc z tego ze sprzedalem domene, za ile, czy wystarczylo to na utrzymanie czegokolwiek itd.
5) jak wspomniala mamcia_dwa_chmiele - dla osob ktore czuja sie atakowane przez banner, czy w inny sposob narusza on ich spokoj ducha jest bardzo proste rozwiazanie. 2 kliki i banera nie ma. Przy okazji nie bedzie ich tez np.: na portalach. Benefit podwojny.
Mysle ze wyjasnilem wszystko. Cos pominalem?
Cytat:
Zamieszczone przez
admin
Adminie, wydaje mi się, że wyraziłeś się jasno i wprost.
Ale i Ty prześpij swoją wypowiedź;-)
Coś tak czuję, że zawisło nad nami fatum 12/13 grudnia 1981 roku.
Jestem pokoleniem stanu wojennego, z pamięcią tej ostrej zimy, czołgów na ulicach, niepokoju, buntu i całych tych lat konspiracji - życiowo wiecznej walki;-)
Spokoju, spokoju nam trzeba...:-)
To fakt, i mnie potrzeba spokoju.
PS Już coś miałem napisane, ale się powstrzymam.
Cytat:
Zamieszczone przez
admin
Tak swietoszki - FORSA sie tutaj tez liczy. Po ponad 10 latach oplacania wszystkiego z mojej kieszeni postanowilem to zmienic. Ponownie - nie wydaje mi sie bym musial sie tlumaczyc z tego ze sprzedalem domene, za ile, czy wystarczylo to na utrzymanie czegokolwiek itd.
Tak. Pominąłeś dobry smak i kulturę.
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
creamcheese
Tak. Pominąłeś dobry smak i kulturę.
Pozdrawiam
Mozliwe i przepraszam jesli kogokolwiek urazila moja wypowiedz. Z natury jestem prostolinijny... co czasem obraca sie przeciw mnie.
Nie zmienia to faktu ze mnie osobiscie uraza atak ktory niektorzy userzy prowadza w tym watku. Kazdy ma swoje racje, reklam nikt nie lubi (ja tez nie).
Zamieszczajac ten banner wcale nie bylem z tego faktu szczesliwy ale znowu - rzeczywistosc jaka jest kazdy widzi.
MASAKRA.
...ta jakaś specyficzna drażliwość pryncypałów i "złote rady" dla pospólstwa.
Dziękuje.
Papierosy też są szkodliwe dla zdrowia i należy maluczkim o tym wspomnieć na każdym opakowaniu ,gdyż,przecież o tym nie wiedzą !
Dziękuje.
Jako prostak i świętoszek (ale nie prostolinijny) lubię jak mnie chwalą i posiadam jakąś informację(np:...meteorologiczną ).
Toteż cech" lepiących pierogi inaczej" zapisał mnie na inne forumy towarzyskie.
Tam( np:żeglarskie) są utrzymywane z kasy YCPolska (coroczne składki klubowe) ;
na innych sponsor utrzymuje serwer,plus silniki -na swojej domenie(też chciałbym tak!).
To są tylko jakieś rozwiązania .Na pewno jest ich więcej.
Różnica pomiędzy bieszczadzkim a wyżej wymienionymi polega na tym ,że istnieje tam ...szacunek .
Tzw: respect ( z ang. i z franc.).
Pomiędzy ...majtkiem a majtkiem
majtkiem a ...kontradmirałem.
Taka gawiedź.
Co do kultury się nie wypowiadam bom niekulturalny.
Coś pominąłem?
(sługa uniżony to pisze,a będąc niekształcony lubię powtarzać słowa kształconych i uprzywilejowanych :))
PS.
Rozumiem cierpienia admina co do umieszczenia reklamy...coby ulżyć w bólu chętnie ...przytrzymam go za rękę (oczywiście tą z pierścieniem prokonsula na palcu :) )
ale..
Jakość i forma tej reklamy... ,twórcy(serdecznie pozdrawiam ) powinni być karani chłostą -w każdy piątkowy wieczór ,na dziedzińcu stolicy województwa, tak,dla odmiany co tydzień innego.
To jakaś promocja super środka dezynfekującego stopy!!!
Strzał samobójczy.
sługa uniżony PIERRE'ogowy
Pierogarnia nieczynna.
Serwer ...się biedak zatruł...te pierogi z grzybami.
MASAKRA.
Reklama jako taka mi nie przeszkadza, bo wiem że jest koniecznością. Trudno aby ktoś z własnej kieszeni dokładał przez kilka lat do utrzymania forum.
Przeszkadza mi jej forma i to miganie, które męczy wzrok. Nie da się tego zrobić jakoś inaczej - bardziej stacjonarnie ?
Np. na każdej podstronie inny (stacjonarny) obrazek.
Adbloka i innych blokad nie lubię stosować, gdyż czasem (na niektórych stronach) wyskakujące okienka są potrzebne.
Cytat:
Zamieszczone przez
admin
2) nie wydaje mi sie bym musial kogokolwiek pytac o to czy mam prawo umieszczac tutaj reklamy czy nie.
Przespałem się. I złagodniałem. Rzeczywiście, masz prawo. Gazda też ma prawo zrobić kupę na skraju swojej łąki, bo to jego łąka ;)