Re: Jeszcze smieci - przeniesienie...
Stary, może my w innym kraju zyjemy. Policja jak najbardziej się czai na kierowców, bo już dawno doszli do wniosku, że stojąc przy drodze w mudurze są mało skuteczni - 10km przed i za wszyscy kierowcy wiedzą że stoi np. "radar" Dlatego co robią T.B? No własnie - jeżdzą nieoznakowanymi, cywilnymi samochodami z video-radarem i walą mandaty, aż miło ;-) Sam niedawno tak zabuliłem, to wiem ;-) Dlatego nie byłby to żaden ewenemet-dziwoląg. Jakie tajne służby - zastanów się ile razy dziennie jestes monitorowany przez kamery na ulicach i przybywa ich ciągle i będzie przybywac - nie protestujesz przeciw takim "tajnym słuzbom"?
Nie rozumiem tez, dlaczego zakładasz, że strażnik, ktory raz na jakiś czas pójdzie na szlak po cywilnemu od razu poleci do knajpy na piwo zamiast robić swoje??? Ciekawe czy straż by się zgodziła z tą teorią... ;-)
Ale zgadzam się, że również umundurowany sporo by zdziałał, przynajmniej w zasięgu wzroku. tyle że na razie nie ma ani jednych,ani drugich.
Dodam jeszcze, że to tylko jeden z pomysłów. Nie upieram się - czym więcej pomysłów, tym może lepszy wybór. Osobiście jednak nie sądzę, aby przy wejściu na szlak, przeszkadzała mi świadomość, że być może gdzieś wśród turystów jest straznik, który za chwile wlepi mi karę, jesli wyrzucę papier w krzaki. Tyle.
Witam!
Generalnie to nie tak, że strażników nie ma - są! I wcale nie jest ich mało.
Inną kwestią jest to, że lepiej czasem przyknąć oko niż "wykłócać" się z paniusią, która i tak wie lepiej.
W sezonie najbardziej ruchliwe szlaki patrolowane są przez BKSOP - ochotników na koniach.
http://www.bksop.bieszczady.info.pl
Według mnie jednak edukacja! Edukacja i jeszcze raz edukacja.
To nic że popiszą i połamią! Z uporem maniaka trzeba poprawiać a przy okazji "złapanych" przykładnie karać.
>Generalnie to nie tak, że strażników nie ma - są! I wcale nie jest ich mało.
No ja wiem, że są. Tyle, że jakis pechowy jestem, bo jeszcze nigdy nie widzialem, stąd zakladam, że jest ich mało. Nigdy - w sensie dosłownym. Przy parkingu w Wołosatem, itp miejscach nie licze, bo to nie o to chodzi.
Niech juz bedzie ta edukacja - byle tylko coś w tym kierunku dało się zrobić, a ja cos sceptyk jestem ;-)
A mnie się zdarzyło - co prawda Pan sprawdzał bilety ale zdarzyło się :)
A czy zdarzylo sie wam zwracac brudaskom uwage? Ja to robie, gdy trafie takiego.
Czasem dziala:) To moze lepsze od lasu tablic edukacyjnych i prochniejacych i nigdy nie czyszczonych koszy?
pzdr dla bieszczadnikow
Derty
Od czasu jak mojemu koledze jeden taki złamał nos za to, że ten pierwszy zwrócił uwagę na niezupełnie odpowiednie zachowanie drugiego nie zwracam uwagi nikomu :(
Lepiej nie ryzykować!
he.. mysle że to niezly pomysł z tą zbiórką kasy ..myslę że park nie odmówi kilku groszy ..tylko trzebaby się w to zaangazować, jeździć, sprawdać - bo sam park rzeczywiście może ugrzęznąć w paierach, a jak sie zaoferuje że samemu się to i owo załatwi to może coś z tego będzie - nie mam byćmoże doświadczenia w organizowaniu takich spraw ale chętnie bym je nabył w praktyce ..swoją drogą marku ..ja wyjeżdzam jutro wieczorem :-)
Zdarzyło mi sie pare razy - ale tylko słabszym (w ocenie "na oko") ;-)
Darku mysle ze z ta zbiorka kasy to nie zly pomysl.
Z racji tej ze jestes najblizej i masz najwieksze znajomosci mozesz porozmawiac z bpn, niech podadza jakis osobny nr. konta na ten cel my go zamiescimy na naszych stronach i zobaczymy jaki bedzie odzew. Zawsze to bedzie jakis wkald i na pewno choc troche to wplynie na czystosc na szlaku. Na pewno nie bedzie to efekt piorunujacy ale dobre i to ze bedzie np 20 "petow" mniej. Mysle ze kazdy kto kocha Bieszczady w zaleznosci od mozliwosci cos tam wplaci a w sumie moze park zebrac niezla sumke - byle by poszla na cele zwiazane z czystoscia. Ja ze swojej strony napewno dokonam wplaty bo trzeba cos robic. Klase srodkowa brudasow moze to zdyscyplinowac bo tych najgorszych to pewnie i wysoki mandat nie nauczy no moze jak by im reke bieszczadzcy drwale za to ucinali:)