Odp: Miejsce, które koniecznie trzeba odwiedzić :)))
Cytat:
Zamieszczone przez
tomas pablo
oprócz ''białomorów" były jeszcze ''kazberki''....Kiedyś na stopie poczęstowałem kierowcę ciężarówy , ten po zaciągnięciu się, wywalił oczy -''panie, co to ? hasz ????'''
a nie Kazbegi? Piotrek na takowe polowal w Armenii, ale trafily sie tylko raz, w zamknietym kiosku :( w takiej paczce duzo wiekszej od normalnych
Cytat:
Zamieszczone przez
tomas pablo
belwedery też pamiętam !!!! (...a po palących carmeny można było wysnuć iż to UBecy )
Dorzucę jeszcze Klubowe, które w czasach kartkowych starsze panie sprzedawały za czterokrotnie wyższą wartość dorabiając sobie do emerytury drenując przy tym kieszenie palaczy. Tak chyba zaczynał się kapitalizm, a mówią, że jak Wałęsa płot przeskoczył:-D.
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
a nie Kazbegi? Piotrek na takowe polowal w Armenii, ale trafily sie tylko raz, w zamknietym kiosku :( w takiej paczce duzo wiekszej od normalnych
buba -możliwe ...ale to było w latach 70 . Takie tekturowe , płaskie pudełeczko . 2/3 to tekturowa gilza a 1/3 to papierosek - zaj...mocny !!!!
czyli produkują tą machorę ??? ...od nich to chyba tylko mocniejsze były kubańskie ''partagasy''
W 81 byłem w Niemczech. W zachodnich kurna byłem. Poczęstowałem szefa ekstra mocnym, bez filtra. On mnie revalem, też bez filtra. Nie było specjalnej różnicy