Odp: Pies dla Dziecka 12+
w schroniskach suczki są wysterylizowane, więc pewien problem z głowy. Można wziąć dorosłą, dorosłego psa ze schroniska, trzeba się tylko dowiedzieć, czy taki pies pochodzi z domu, w którym były dzieci i czy je lubi. Zawsze jestem za tym, żeby dać dom bezdomnym. Te psy, które są sprzedawane i tak dom znajdą, a ze schroniska - nieczęsto, suczka będzie wdzięczna do końca swoich dni..Też polecam kundelka, one są najmilsze.
A ja polecam gorąco labradora. Mój 2,5 letni syn za nim przepada i odwrotnie. Nie wiem kto za kim bardziej. Pies łagodny i spokojny chodź nie zawsze... :smile:Ale wierny jak nikt :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
raawek
w schroniskach suczki są wysterylizowane, więc pewien problem z głowy. Można wziąć dorosłą, dorosłego psa ze schroniska, trzeba się tylko dowiedzieć, czy taki pies pochodzi z domu, w którym były dzieci i czy je lubi. Zawsze jestem za tym, żeby dać dom bezdomnym. Te psy, które są sprzedawane i tak dom znajdą, a ze schroniska - nieczęsto, suczka będzie wdzięczna do końca swoich dni..Też polecam kundelka, one są najmilsze.
...ok masz rację, ale idzie mi o to tylko, że dorosły pies często ma swoje nawyki, których nie tak łatwo się pozbyć... w schroniskach nie do końca wiedzą niestety o wszystkich jego nawykach bo to specyficzne środowisko w którym pies się znalazł i nie zachowuje się tam w pełni naturalnie, a w domu, gdy wszystko wraca do normalności często coś nieoczekiwanego wychodzi... nie jestem przeciwny temu, żeby dać dom bezdomnemu... jestem za tym, ale jeśli ktoś się decyduje to powinien rozważyć wszystkie aspekty... w końcu takiemu psu daje się dom do końca.... nie istotne czy jest to rasowy medalista, czy kundelek....
też bym optował przy młodym psiaku , ze wskazaniem na sukę . Akurat sprawdzałem oferty adopcji ze schroniska - są i szczeniaki ! ( często odbiór u opiekunów - wolontariuszy )
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mateuszxxx
Już wywnioskowałem jakiego psa będę szukał. Znacie jakieś schroniska ? w Mazowieckim ?
jakieś dobre ?
proszę tylko napisać ulice bez nazwy żeby nie robić nie potrzebnej reklamy
Widzę,że jesteśmy sąsiadami i mieszkamy niedaleko niedawno u nas w okolicy pojawiły się dwa psy miałam jednego/sukę wziąć ale pracowałam wtedy 5 dnie w terenie i ktoś mnie uprzedził został jeszcze ten drugi ok 12kg łagodny,piękny bardzo było mi go szkoda ale mój pies nie toleruje obcych psów tylko sukę mogłabym wziąć.Nie wiem czy jeszcze się tam włóczy,musiałabym pojechać i sprawdzić,jężeli będzie zainteresowanie tym tematem poszukam go bo to bardzo mądry i łagodny i piękny pies,jak go głaskałam kładł mi głowę na kolana i tak patrzył aż miałam wyrzuty sumienia.
Jest identyczny jak ten na zdjęciu tylko brązowo-biały.
Ja myślę, że najlepiej zdecydować się na psa łagodnej rasy np labradora :)
Ostatnio także przed świętami jakiś potwór wyrzucił z samochodu labradora i brązowego mieszańca labradora może z wyżłem,gdyby ktoś naprawdę był zainteresowany mógłby przygarnąć bardzo fajnego psa,jednak autor wątku nie jest szczególnie zainteresowany woli psa z schroniska w "warszawie".
labradory i goldeny to super psy dla dzieci :)